CHP’de Kurultay öncesi kriz

CHP’de Kurultay öncesi kriz
Cumhuriyet Halk Partisi 6-9 Eylül tarihlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı öncesi Üç ve daha fazla dönemdir belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapanlara sınırlama getirilecek olması parti içinde krize yol açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Tüzük Kurultayı… 6-9 Eylül tarihinde yapılacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi’nin başkanlığını yaptığı Tüzük Hazırlık Komisyonu, ilk toplantısını yaptı.

456321.jpg

Kurultay öncesi hazırlıklar yoğunlaşırken Gül Çitçi’nin başkanlığında Toplantıya 81 ilden birer kurultay delegesi, bazı il başkanları, Parti Meclisinden ve Meclis Grubundan bazı isimler katıldı. 86 üyeli komisyonda, parti üyelerinin 10 bine varan önerileri değerlendirildi. Komisyon toplantısında öne çıkan en önemli talep, örgüte güvenilmesi oldu.
Üç dönem kuralına tepki gösterdiler
CHP’de ÜÇ Dönem kuralının getirilmesine yönelik beklenti de yüksek. Ancak bu toplantıda da dönem kuralının uygulanması konusunda anlaşma sağlanamadı. Cumhuriyet Halk Parti’sinde üç dönemdir belediye başkanlığı ve milletvekilliği yapan bazı isimler bu karara tepki göstererek kulis faaliyetleri gösterdiği öğrenildi.
Ön seçim konusunda ise tüm illerde farklı bir yöntem uygulanması gerektiği konuşuldu. Bazı illerde ön seçim yapılması, bazı illerde ise yapılmaması gerektiği görüşü ağırlık kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir