"Biz bu yola kefenimizi giyerek girdik"

"Biz bu yola kefenimizi giyerek girdik"
AK Parti’nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katılan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslenerek şunları söyledi; “hizmet etmekten yorulan varsa kenara çekilsin istiyoruz”

Konuşmasına Partilileri ve vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Bugün mutluyuz, gururluyuz. AK Parti ailesi olarak bugün heyecanlıyız. 23'üncü yaşımıza ulaşmanın sevincini yaşıyoruz." Şeklinde konuştu. "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." diyerek revan oldukları millete hizmet yolunda bugün 23'üncü yılı devirdiklerini belirten Erdoğan, AK Parti'nin 23'üncü yaş gününü kutladı.

sa.jpg

“14 Ağustos 2001' Türkiye için bir milattır”
Erdoğan, 14 Ağustos 2001'den bu yana, tam 23 yıldır AK Parti'nin ülkeye ve millete hizmet sancağını iftiharla taşımış parti kurucularına, genel başkanlarına, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerine, bakanlara, milletvekillerine ve partinin bugünlere gelmesinde emeği, alın teri, desteği olanlara teşekkür etti.
Binlerce yıllık bu sevdaya gönül veren, bu büyük yolculuğa eşlik edenlere şükranlarını sunan Erdoğan, "Rahmet-i Rahman'a kavuşan, bugün aramızda olmayan mensuplarımızı, gönüldaşlarımızı, dava ve yol arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Rabb'im hepsinin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin." dedi.

basliksiz-3.jpg


"En büyük teşekkürü millet hakkediyor"
"Pınarhisar'dan çıktığımız andan itibaren bizi aşkla bağrına basan, kuruluşumuzdan bu yana bizi çok güçlü biçimde destekleyen, girdiğimiz her seçimde, karşılaştığımız her sıkıntıda, maruz kaldığımız her saldırıda dimdik yanımızda duran necip milletimin her bir ferdine, şahsım ve partim adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Böyle bir milletin mensubu ve hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz. Bizlere, Türkiye'ye, Türk milletine ve tüm insanlığa hizmet etme imkanını bahşeden ve bu güzelliği yaşatan Rabb'imize sonsuz hamdediyoruz. AK Parti'nin 23'üncü yaşının, ülkemize, milletimize, demokrasimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum."

basliksiz-3sad.jpg

"Ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vadettik"
AK Parti'nin, bundan 23 sene önce milletin umudu olarak, bizatihi millet tarafından kurulduğunu belirten Erdoğan, "Her zaman söylüyorum, 14 Ağustos 2001'de biz o güne kadar dalga dalga büyüyen bir gönül hareketinin sadece tabelasını astık." diye konuştu.
"Biz bu yola kefenimizi giyerek girdik"
"Kefenimizi giyerek başlattığımız 'büyük ve güçlü Türkiye' mücadelesinde milletimize emanetinin emin ellerde olacağının sözünü vermiştik. Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz fakat aziz milletimize asla bedel ödetmeyeceğiz demiştik. Yine 23 sene önce problemlerin altında ezilen Türkiye'ye, meselelerimiz çözümsüz değildir öz güvenini aşıladık. Türkiye'nin kutuplaştığı, Türk siyasetinin kendine çıkış yolu aradığı bir dönemde muhafazakar demokrat kimliğimizle milletimizin ruh köküne sadık kalarak ülkemizin kronik sorunlarını çözmeyi vadettik. Bir dip dalga hareketi olarak doğan, kurulan, büyüyen AK Parti çok kısa sürede milyonların umudu haline dönüştü. Gittiğimiz her yerde büyük bir coşkuyla karşılandık. 7'den 70'e, toplumun her kesiminden muazzam bir teveccüh gördük. Yorulmuş, tükenmiş, gelecekten ümidini kesmiş, karamsarlık girdabında sürüklenen bir milletin umutlarını yeniden dirilttik."
"Görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız"
Milletin AK Parti'de yıllar sonra kendini gördüğünü, kendi değerlerini temsil eden samimi, liyakatli, gayretli ve Türkiye sevdalısı kadroları bulduğunu ifade eden Erdoğan, "Kuruluşumuzun üzerinden yalnızca 14 ay geçmişken, aziz milletimizin takdiriyle ülkeyi yönetme sorumluluğunu, işte bu yüce ruhla üstlendik." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi yönetme mesuliyetini devraldığımız andan itibaren milletimize karşı görevlerimizi hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Problemlerin karmaşıklığı karşısında ürken, çekinen, korkan değil tam tersine ne kadar büyük olursa olsun meselelerin üzerine cesaretle giden ve çözüme odaklanan bir anlayışla hareket ediyoruz. Aşkla çalışan yorulmaz, bize yorulmak, pes etmek yakışmaz diyoruz." diye konuştu.
"Kendini yorulmuş hisseden varsa onlardan kenara çekilsin"

AK Parti'nin en önemli özelliğinin toplumu doğru analiz etmesi, değişimi, yenilenmeyi, kendini yeni durumlara adapte etmeyi başarması olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:"Bu anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyor; nerede eksiğimiz varsa, hiçbir komplekse kapılmadan üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Burada iki hususun altını özellikle çizmek durumundayım: Kendini yorulmuş hisseden varsa, bitkin hisseden varsa, onlardan kenara çekilip biraz soluklanmalarını istiyoruz. İkincisi, hangi görevde olursa olsun hiçbir arkadaşım, koltuğuna yaslanıp rehavete kapılma lüksüne sahip değildir. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır. Bunun vebali ağırdır. Bunun hesabı ağırdır. Şunu unutmayın: Biz bu aziz milletin umuduyuz. Biz, bu aziz ümmetin de umuduyuz. Onların umudunu boşa çıkaracak işler içine girenler, onların umudunu heba etmeye yeltenenler, altından kalkamayacakları vicdani bir yükle ezilirler. Açık söylüyorum, buna bizim de tahammülümüz olamaz. Milletin ve ümmetin umudunu heder edenlere hoşgörü göstermeyiz, gözünün yaşına da bakmayız. "
Yenilenerek, güçlenerek, tazelenerek ilerlerken, kimsenin kendilerine ayak bağı olmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bakanlarımız, belediye başkanlarımız, tüm teşkilatımız, her bir arkadaşımız işine odaklanacak ve 'bu millete daha fazla nasıl hizmet ederim' sorusunu her an kendisine soracak. Bürokrasimiz gayretle, heyecanla, dinamizm içinde hem performansı hem kaliteyi artırarak çalışmayı sürdürecek. 2028 seçimlerine kadar, canla, başla çalışmaya, üretmeye, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah, 2028 seçimlerinde de milletimiz, gayretimizi, samimiyetimizi, tecrübemizi takdir edecek hem o seçimde hem sonrasında emaneti yine bizlerin ehil ellerine teslim edecektir. Daha yapacak çok işimiz var, daha gidecek uzun bir yolumuz var. Allah'ın izni ve milletimizin tercihiyle inşallah daha uzun yıllar iktidarda olacağız, daha uzun yıllar siyasetin lider partisi olacağız ve daha uzun yıllar millete, memlekete hizmet edeceğiz. Birilerinin gazıyla rüzgarıyla iktidar hayalini kuranlar ise son 23 yıldır olduğu gibi yine hüsrana uğrayacak, Allah'ın izniyle yine avuçlarını yalayacak. Bundan en küçük bir şüphemiz bulunmuyor."
"Türkiye ve bu millet için dertlenen herkese AK Parti çatısı altında yerimiz var"
AK Parti'nin milletin, millet ve memleket sevdalılarının partisi olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:
"Türkiye için hayal kuran, Türkiye için çalışan, üreten, koşturan; Türkiye ve bu millet için dertlenen herkese AK Parti çatısı altında yerimiz var. Kuruluşumuzdan itibaren hep saflarımızı genişletmeye gayret ettik. Dışlayarak, dışarıda bırakarak değil; kucaklayarak bugünlere geldik. Farklılıklarımızı büyütmek yerine müştereklerimizi artırmaya odaklandık. Partimize güç katacak, mücadelemize omuz verecek, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına destek olacak herkesle 'ortak değerler ve prensipler' etrafında buluşma idaremizi bugün de muhafaza ediyoruz. Millete hizmete talip olan, AK Parti’nin değerlerini benimseyen herkese kapımız sonuna kadar açıktır, inşallah bundan sonra da açık kalacaktır. Biraz sonra partimize katılacak arkadaşlarımızı muhabbetle bağrımıza basarken, kendilerine AK Parti ailesine 'hoş geldiniz' diyor, milletimize hizmet yolunda Mevla'dan üstün başarılar niyaz ediyorum."

yterr.jpg
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Partiye katılanlara rozetlerini taktı

Peş peşe AK Parti'ye geçtiler! İşte o isimler
AK Parti'nin 23. yaşında 81 ilde büyük coşku yaşanırken bugün düzenlenen etkinlikte 2 milletvekili ile 15 ilçe ve belde belediye başkanının da AK Parti geçmesi bekleniyor.

trrr.jpg

15 YENİ İSİM KATILDI
Seneler boyunca girdiği tüm seçimlerden zamanla ayrılan AK Parti, yeni isimlerle yoluna devam ediyor.
AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 2 milletvekili ve 13 belediye başkanı AK Parti saflarına katıldı.
AK PARTİ'YE KATILAN MİLLETVEKİLLERİ
14 Mayıs seçimlerinden sonra parlamentoya 44 milletvekiliyle giren İyi Parti’den istifa eden ve bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ahmet Ersagun Yücel, AK Parti'ye katıldı.
13 BELEDİYE BAŞKANI
Bir tanesi İyi Parti'den, 7'si Yeniden Refah Partisi'nden, 5'i ise bağımsız olmak üzere toplam 13 belediye başkanı da AK Parti'ye katıldı.
BAĞIMSIZ
• Mahmut Dal (Adana/Saimbeyli)
• Ali Açmaz (Elazığ/Arıcak/Bükardı)
• Ali Öztoklu (Konya/Doğanhisar)
• Mehmet Begit (Şanlıurfa/Birecik)
• Zafer Arpacı (Uşak/Banaz)
YENİDEN REFAH PARTİSİ
• Cömert Özen (Adana/Feke)
• Emrullah Akpunar (Erzurum/Aziziye)
•Fehim Kaya (Muş/Bulanık/Yoncalı)
• Ömer Faruk Yenilmez (Muş/Merkez/Yeşilova)
• Mesut Karayiğit (Ordu/Çaybaşı)
• Refahattin Şencan (Samsun/Ayvacık)
• Nevzat Karasu (Erzurum/Karaköy)
İYİ PARTİ
• Hayrettin Özdemir (Erzurum/Horosan)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir