Ataşehir’in toplu ulaşım sorununun çözümü için 209 sefer artışı

Ataşehir’in toplu ulaşım sorununun çözümü için 209 sefer artışı
Ataşehir’de düzenlenen toplantıda vatandaşların ilettiği talepler dikkate alınarak, toplu ulaşım sorunlarının giderilmesi için ilçe sınırlarında hizmet veren otobüs hatlarında 209 sefer artışı sağlandı.

Daha konforlu ve daha hızlı toplu ulaşımı şehrin her noktasında yaygınlaştırmak için çalışmalarına hızla devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıların ardından şehrin toplu ulaşım sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyor.

basliksiz-17.jpg


İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “İETT - İlçe Belediyeleri Buluşmaları” adlı proje kapsamında, İstanbul’daki tüm ilçelerde toplantılar düzenlenerek önce toplu ulaşım sorunları belirlenerek, ardından bu sorunlara çözüm getirecek adımlar atılıyor.
Ataşehir’in toplu ulaşım sorunlarının görüşülmesi için halka açık olarak 26 Haziran 2024 tarihinde İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde toplantı düzenlenmişti. Bu toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşlar ağırlıklı olarak; ulaşım yoğunluğu yaşanan saatlere ek seferler konması ve Ataşehir’deki gece seferlerinin artırılması konularında taleplerini iletmişlerdi.
İletilen talepleri dikkate alan İETT yetkilileri; ulaşımdaki aksaklık ile eksikliklerin giderilmesi ve yaşanan sorunların en aza indirilmesi için gelen talepler doğrultusunda otobüs hatlarında iyileştirmeler gerçekleştirdi.
Ataşehir’de düzenlenen toplantıların ardından neler yapıldığını açıklayan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü; Ataşehir ilçe sınırlarında hizmet veren otobüs hatlarında 209 sefer artışı sağlandığını bildirdi.
İlçe Buluşmaları Sonucunda; Ataşehir’de Neler Yapıldı?
19YK Yenidoğan-Kayışdağı hattında, iş günlerinde 11 ek sefer ile hizmet verilmeye başlandı.
19M Acarlar Sitesi/Ataşehir-Kadıköy hattında, iş günlerinde 12 ek sefer ile birlikte son sefer saati 02.00'a kadar uzatıldı.
16M Acarlar Sitesi / Ataşehir-Üsküdar hattında; iş günlerinde 16 ek sefer ile hizmet verilmeye başlandı.
19T Ferhatpaşa-Kadıköy hattının, Küçükbakkalköy depar güzergâhında 18 ek sefer ile hizmet verilmeye başlandı.
13FY Batı Ataşehir/Finans Merkezi-Ferhatpaşa hattının güzergâhı Yedpa'dan Ferhatpaşa'ya kadar uzatıldı.
10A Esatpaşa-Yeditepe Üniversitesi/Ferhatpaşa hattında iş günlerinde 34 ek sefer ile hizmet verilmeye başlandı.
Ayrıca, Vedat Günyol Caddesi durağının adı, Vedat Günyol Caddesi - LÖSEV olarak güncellendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir