Genel başlandık için kolları sıvadı

Genel başlandık için kolları sıvadı
CHP eski Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP ‘de yapılacak Kurultay öncesi Genel Başkanlık için eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in aday olmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

CHP, 4-9 Eylül tarihlerinde olağanüstü tüzük kurultayına gidiyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in isteği üzerine alınan kurultay kararı partide hareketliliğe neden olurken, kulislerde sık sık koltuğunu Özel'e kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içinde aktif rol almak için çalışmalarına devam ettiği dile getiriliyor.

erds.jpg

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, bir ismin daha başkanlık yarışında ön plana çıkmak istediği gündeme getirildi.
TV100'de yayınlanan bir programda CHP'ye yönelik çarpıcı kulis bilgisini paylaşan Yarkadaş, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Özgür Özel'in karşısına çıkarak CHP Genel Başkan adayı olmak istediğini iddia etti.
"TUNÇ SOYER ÇALIŞMA YÜRÜTECEK"
Barış Yarkadaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"CHP Genel Başkan adaylığını düşünen biri var, eski İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer. Soyer, önümüzdeki günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya gelecek. Ardından da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir randevu isteyerek, İmamoğlu ile de görüşecek.
Tunç Soyer, aslında 2023 seçimlerinden önce de bunu düşünüyordu. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilebilseydi CHP Genel Başkanı olmak istiyordu. Şu an CHP kulislerinde konuşan şey, Tunç Soyer'in önümüzdeki süreçte CHP Genel Başkan adaylığı için çalışma yürüteceği yönünde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir