Sosyal medya Prof.ü Dilan Polat cezaevinden tahliye edildi

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan dava açılan Polat çiftinin yargılanma süreci devam ediyor.9 aydır tutuklu bulunan Dilan Polat Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararı ile ceza evinden çıktı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada yeni gelişme yaşandı.
19 TEMMUZ'DAKİ İTİRAZ REDDEDİLMİŞTİ
Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında olduğu 5 tutuklu sanığın avukatları, dava kapsamında düzenlenen Mali Suçları Araştırma Kurulu raporunun ardından 19 Temmuz'da müvekkillerinin tutukluluğuna Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinde itirazda bulunmuştu.
Aynı gün itirazı değerlendiren mahkeme, Engin Polat'ın da aralarında yer aldığı 4 sanık hakkındaki itirazı reddetmişti. Mahkemenin reddetme nedeni ise sanık Dilan Polat hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu ve henüz savunmasının alınmadığı olarak belirtildi.
YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KARARI
Mahkeme, tutukluluktan elde edilecek faydanın bu aşamada adli kontrol hükümleriyle de sağlanabilecek olmasını dikkate alarak Dilan Polat'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Polat hakkında "Yurtdışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına da hükmetti. Ardından mahkemenin kararı Polat'ın tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Dilan Polat, işlemlerin ardından cezaevinden tahliye edildi.
CEZA EVİNDEN AĞLAYARAK ÇIKTI

basliksiz-3-kurtarildi.jpg

Çıkışta Polat'ı, kardeşi Sıla Doğu ve aile yakınları karşıladı.
Bağırışıma ve ağlamaların yaşandığı karşılama kameralara yansıdı.
Aynı dava kapsamında cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'ın ise tutukluluk hali devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir