Cinayeti işleyen kim ?

Tüm Türkiye’nin gündeminde olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran’ın (8), arama çalışmalarının 19’uncu gününde, cansız bedeni Jandarma ekiplerince bulundu. Olaya ilişkin 21 şüpheli gözaltına alındı.

Türkiye, kayıp Narin'den gelecek umutlu bir haberi bekliyordu. Ancak 19 gün sonra acı haber geldi. Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos' tan beri kayıp olan Narin Güran'ın cesedi, köyüne yaklaşık 2 km uzakta Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde gizlenmiş vaziyette bulundu. Küçük kızın cesedinin çuval içinde ve üzeri taş ile ağaçla kapatılarak doğal bir görüntü oluşturulduğu belirlendi. İşte Narin Güran'ın ölümündeki ilk bulgular.

01.jpg

Türkiye'nin konuştuğu olay Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ndeki Tavşantepe Mahallesi'nde yaşandı. 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta kayboldu. Narin Güran ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, can güvenliği nedeniyle kimliği saklı tutulan bir gizli tanık küçük kızla ilgili ifade verdi.
Bunun üzerine baba Arif Güran'ın da alınan ifadesi ve gizli tanığın ifadelerinin ardından arama faaliyetleri Tavşantepe köyü yakınında bulunan dere yatağında yoğunlaştırıldı.
Bunun üzerine cesedin bulunduğu bölgede, Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekât timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Daha önce 8 kez aranmasına rağmen Narin'e ait bir emareye rastlanmadı.

35523.jpg

İHBAR GELDİ, DEREDE ARAMA YAPILDI
Arama kurtarma ekipleri, bir ihbar üzerine sabah saatlerinde Eğertutmaz Deresi'nde yeniden bir arama gerçekleştirdi. Yapılan aramalarda, Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı.
Yapılan incelemelerde bir çuval içerisinde, üzeri taşla gizlenen ceset kamufle edilmek amacıyla ağaçlarla kapatıldığı tespit edildi. Yine olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, Narin'in cesedinin gece saatlerinde oraya bırakıldığı ihtimalinin üzerinde durulurken, ilk bulgular boğularak öldürüldüğü yönünde olduğu ifade edildi.

1725796738390-kayip-narin-in-19-uncu-gunde-derede-can-379089-105036.jpg

DETAYLI OTOPSİ İÇİN ADLİ TIPA KALDIRILDI
Narin'in cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Bu arada, olayın ardından jandarma köye giriş-çıkışları kapattı. Jandarma, köylülerin tek tek ifadesini alırken, Narin'in cesedinin bulunması köylüler de büyük bir üzüntü ve şoka neden oldu.

narin-in-babasi-arif-guran.jpeg

AMCA: "YIKILDIK, ÇOK ÜZÜNTÜLÜYÜZ"
Narin'in ölümüne ilişkin konuşan Narin'in babasının amcası Hüseyin Güran, "Narinimizin cesedi bulundu. Dereye yatağına atmışlar. Çok üzüntülüyüz, aile olarak yıkıldık. Narin'in yasını tutuyoruz" dedi.
"CESET DEFORME OLMUŞ"
Diyarbakır Barosu Nahit Eren, Narin'in ölümüyle ilgili, "Cansız beden saklanmış aslında. Bedeninin uzun süre suda kaldığını gösteriyor bulgular. Maalesef bedeni sudan kalmadan kaynaklı deforme olmuş, bunu da üzülerek söyleyelim. Atılmış halde değil, saklanmış" ifadelerini kullandı.

narin-guran-1-odqe-cover.jpg

KAYBOLDUĞU GÜNÜ ÜZERİNDEKİ KIYAFETLE BULUNDU
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Zorluoğlu: "Kayıp Narin Güran'ın en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette ölü olarak bulundu.
İlk bulgulara göre, öldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir