Trabzonspor’a Onuachu müjdesi!

Trabzonspor’a Onuachu müjdesi!
Trabzonspor’u sevindirecek haber sonunda geldi. Gecen yıl Southampton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı golcü Paul Onuachu'nun ısrarla Bordo-mavili takıma gitmek istemesi kulübü tarafından olumlu sonuçlandı.

Karadeniz fırtınası Trabzonspor transferin son günlerinde gaza bastı. Deneyimli teknik adam Abdullah Avcı’nın raporu doğrultusunda kadrosuna 11 yeni futbolcu katan bordomavili takım, santrfor arayışlarında mutlu sona çok yaklaştı. Avrupa'da transfer dönemi 1 Eylül'de sona erecek ve bu da Fırtına'nın elini rahatlatıyor. Southampton inadını sonunda kıran Trabzonspor, yıldız futbolcu Onuachu transferinde mutla sona çok yaklaştı.

tt-001.jpg

“TRABZONSPOR'A GİTMEK İSTİYORUZ”
Onuachu'nun menajeri Southampton kulübü yetkililerine, "Bizi zaten isteyen bir kulüp var. Biz de onları istiyoruz. Bu sorun çözülsün" diyerek Trabzonspor'a gitme konusundaki arzularını dile getirdi. Trabzonspor daha önce Paul Onuachu için İngiliz ekibine 2 milyon euro'su bonus olmak üzere 7 milyon euro'luk teklif yapmıştı. Karadeniz devinin yetkilileri kısa süre içerisinde bu transferi sonuçlandırmak için çok yoğun bir uğraş veriyor. 30 yaşındaki forvetin kulüp yetkilileri ile de ayrı kaldığı süre içerisinde sürekli etkileşim halinde olduğu öğrenildi.
18 MİLYON EURO'YA ALINMIŞTI
Onuachu, Genk'te 19 maçta 16 gol attıktan sonra devre arasında 18 milyon euro'ya Premier Lig ekibi Southampton'a gitmişti. Ama kariyeri boyunca sergilediği etkileyici formu İngiliz ekibinde gösteremedi. Southampton'ın küme düştüğü sezonun ikinci yarısında 11 maçta gol atamadı. Kulübü ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
28 PUANLIK KATKI
Fırtına, Paul Onuachu'nun gol attığı 11 karşılaşmada 9 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Nijeryalı yıldız, bordo mavililere büyük katkı sağladı
GÖZ KAMAŞTIRMIŞTI
Geçen sezon tam not alan Paul Onuachu, 21 lig maçında 15 gol atıp, 4 asist yaparken; Türkiye Kupası'nda da 4 karşılaşmada 2 kez ağları havalandırmıştı. Karadeniz ekibi, 2.01'lik santrforu takımda tutmak için tüm kozları oynuyor.
ONUACHU’NUN DİK DURUŞU GÖNÜLLERİ FEHT ETTİ
Southampton'un indirim yapmasının en önemli faktörlerinden biri Paul Onuachu oldu. 30 yaşındaki forvet, teklifleri "Trabzonspor'dan başka bir yerde oynamam" diyerek reddedince İngilizler mecburen fiyatı kırmak zorunda kaldı. Nijeryalı yıldızın bu hareketi taraftarı mest etti.
1.7 MİLYON EURO ÖDENDİ
Paul Onuachu geçtiğimiz sezon Trabzonspor'da harika bir performans göstermişti. Geçen sezon 1 milyon 750 bin euro maaş alan 30 yaşındaki yıldızın daha yüksek bir rakam istediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir