Şenol Güneş imzayı attı. Transfer ve Onuachu açıklaması!

Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı teknik direktör Şenol Güneş için imza töreni düzenlendi. Kulüp başkanı Ertuğrul Doğan'ın ve çok sayıda taraftarın katılımıyla Trabzon'da Ganita'da mevkiinde düzenlenen tören, şehitler anısına saygı duruşuyla başladı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, konuşmasına Trabzonlu Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’a taziye dilekleri ile başlayarak şunları söyledi: "Uzun yıllardır başımıza bela olan terör yüzünden bir evladımızı daha kaybettik. Üzüntülüyüz. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Allah hepimize sabırlar versin. Bir an evvel bu olayların bitmesini, huzur içinde bir Türkiye olmasını diliyorum."

skrc8-3985498576.jpg

"BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM VE HEYECANLIYIM"
Başkan Ertuğrul Doğan tarafından Şenol Güneş'e jübile maçında giydiği kaleci formasının hediye edilmesiyle ilgili Güneş, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bugünden itibaren sizinle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bu heyecanımı, başta başkanımız ve yönetim kurulumuz olmak üzere, sizlerin desteğiyle yaşıyorum. Az önce beklemediğim bir şekilde jübile maçında giydiğim formamı aldım. Futbol hayatımın son dönemlerinde çok uzak kaldığım, doğup büyüdüğüm ve özlemle çalıştığım Trabzonspor’a tekrar geri döndüm. Başkanımıza, yönetimimize ve sizlere bu sıcak ortamı sağladığınız için teşekkür ediyorum.
"ARZU ETTİĞİNİZ TAKIMI VE MÜCADELEYİ GÖRECEĞİZ"
Hep burada, halkın içinde oldum. Göreve gelirken, başkanın projelerini dinlerken daha da heyecanlandım. Kulübün ekonomik bütçesinden, sportif başarısından ve toplumdaki durumundan çok güzel bahsetti. Sahada teknik olarak yardımcı olmamı istedi. Ben de buraya geldim. İmzayı da boş mukaveleye attım. İmza atmasak bile söz veriyorum; Trabzonspor’un başarısı için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İmzalar kâğıt üstüne atılır, sözler karşılıklı verilir ama önemli olan ruhu ve gönlüyle burayı yaşamaktır; bundan endişeniz olmasın. Arzu ettiğiniz takımı ve mücadeleyi göreceğiz" dedi.

skrc22-4676412545.jpg

"TRABZONSPOR ARTIK TRABZON’A SIĞMIYOR"
Güneş, Trabzonspor’un Trabzon’dan doğduğunu fakat artık bu şehre sığmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Zorluklarımız var; ilk aşamada önümüzde üç müsabaka var. Millî takımda görev alan oyuncularımız Perşembe günü takıma dönüyor. Dolayısıyla bu dönemi aşmak istiyoruz. Arkasında da bir aylık bir çalışma dönemimiz var. Devreye kadar herkesin beğeniyle izlediği, güzel futbol oynayan bir takım yaratıp iyi sonuçlar almak zorundayız. Yoksa başkanımız heyecanını kaybeder diye korkuyoruz. O, sonuçları aldıkça daha da heyecanlanıyor ve hızlanıyor. Umarım bunları sağlarız. Camia bir bütündür. Yönetimler, teknik heyetler, oyuncular, taraftarlar ve medya hepsi önemlidir. Bizi biz yapan bu camianın sadece sportif bir olay yarattığını düşünmüyorum. Ekonomik ve sosyal olarak da şehrimize katkı yapması için hep uğraştık. Gençlerimizi, çocuklarımızı da üretip geliştirip yarıştırmak istiyoruz. Ama ihtiyaç olduğunda da dışarıdan oyuncu alacağımızı başkanımız zaten söyledi. Trabzonspor, Trabzon’dan doğdu ama artık buraya sığmıyor. Asya’ya, Avrupa’ya, Amerika’ya, dünyanın her tarafına ulaşabiliyor. Büyük bir kulüp ve camia havası var; buna layık olmak istiyoruz."

basliksiz-1111.jpg

"TARAFTARLARIMIZIN GURUR DUYACAĞI BİR TAKIM İZLEYECEĞİZ"
Trabzonspor taraftarının gurur duyacağı bir oyun oynamak ve sonuç almak istediklerini belirten Güneş, "Tecrübeliyim, Trabzon’u tanıyorum, Türk futbolunu biliyorum. Trabzonspor çok büyük başarılar elde etti. Anadolu’nun bağrından çıktı ve dünyaya kendini kabul ettirdi. Son şampiyonlukla da bunu taçlandırdı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Beklenti büyüktü, karşılığı düşük oldu. Bu da kamuoyunda tartışmayı beraberinde getirdi. Özgüven sorunu yaşandı. Bu özgüven sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz. İdeale yakın bir 11 çıkarmak istiyoruz. Lige başlarken puan kayıplarımız oldu, Avrupa’dan da elendik bildiğiniz üzere. Şampiyonluk yarışında varız, henüz sezonun başındayız. İki müsabaka oynadık. Dolayısıyla bu hedefi kovalayacağız. Dünyanın her yerindeki tüm Trabzonspor taraftarının gurur duyacağı bir oyun oynamak ve sonuç almak istiyoruz. Oyuncularıma da hep diyorum: Keyif alacağınız oyunu oynayın, seyirci de keyif alsın. Biz de sizinle gurur duyalım. Şu an yaptığım şey, oyuncuları tanımak, onları yarıştırmak ve devre arasına kadar en iyi şekilde yarışabilmek. Yapacak gücümüz var" dedi.

inan1715-jpg-6757389344.jpg

" SAHADA BİZLER İÇİN OYNAYAN OYUNCULARA DESTEK OLALIM"
Güneş açıklamalarının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı: "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok başarı ve başarısızlıklar gördüm ama burada göreceğim başarıyı sizinle paylaşarak gurur duymak istiyorum. Zaman zaman yaptığımız işlerle tahta geçtik, taçlandık ama gönüllerdeki yer çok önemli. Sizin de benim gönlümde olduğunuzu bilin. Hep beraber, sahada bizler için oynayan oyunculara destek olarak bu yarışmada başarılı olalım. Allah yolumuzu açık etsin, hepinize teşekkür ediyorum."
GÜNEŞ'TEN TRANSFER VE ONUACHU AÇIKLAMASI
Şu an 14 tane yabancımız var. Transferi zaten başkanımız ve yönetimimiz yapıyor. Forvet tarafımıza Banza'yı aldık. Onuachu kesinlikle çok faydalı oldu ama ekonomik bir tarafı var. Teknik bir tarafı var. Oluşan duruma göre değerlendireceğiz, o veya bir başkası. Eldekilerden daha iyi oyuncu almak istiyoruz, oda bir gerçektir. Onuachu da bunlardan birisidir.

basliksiz-2.jpg

“ŞEHİT PİYADE ÜSTEĞMEN ÖMER FATİH AYAR’IN AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM”
Başkan Ertuğrul Doğan da konuşmasına Şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın vefatıyla ilgili başlayarak, “Bugün üzücü bir gün. Ömer Fatih Ayar kardeşimiz Hakk’ın rahmetine kavuştu, şehit oldu. Allah’tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Bugüne gelirsek, buraya geldiğimde çok değerli abilerimizi, kardeşlerimizi burada gördüm. Çok değerli belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız burada. Hepsini saygıyla selamlıyorum. Büyük Trabzonspor taraftarı da burada, sağ olsunlar Şenol hocamızı karşılamaya geldiler” dedi.

era.jpg

AŞKAN DOĞAN: BİZ ONLARIN ŞAMPİYONLUKLARIYLA BÜYÜDÜK
Başkan Doğan, Teknik Direktörümüz Güneş’in Trabzonspor’a olan aşkını gözlerinde görmenin kendisi için farklı bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Burada Şenol hocamıza teşekkür etmek istiyorum. İlk telefon görüşmemiz ve buluşmamızdan sonra kendisindeki Trabzonspor sevgisini ve aşkını gözlerinde görmek ayrı bir duyguydu. Biz onların şampiyonluklarıyla büyüdük, onların sayesinde Trabzonspor taraftarı olduk. Burada onunla imza töreni yapmak, başkan olarak benim için çok büyük bir gurur. Kendisi de ilk andan itibaren tüm heyecanını bize yansıttı. Herhangi bir konuya girmeden, boş mukaveleye imza attı" ifadelerine yer verdi.
“ TRABZONSPOR TEKNİK KADROSUNA VE OYUNCULARINA SAHİP ÇIKIN ”
Ertuğrul Doğan açıklamalarının son bölümünde ise şunları söyledi: "Sizden tek bir ricam var ve bu camiamız için çok önemli. Çok büyük ekonomik hamleler gerçekleştiriyoruz, ama bugüne kadar sahada ne taraftarımızı, ne camiamızı ne de bizleri mutlu eden bir sonuç alabildik, bunun üzüntüsünü de yaşıyoruz. Ben, Şenol hocayla beraber yeni bir dönemin başlayacağına inanıyorum. Kendisine ve ekibine çok güveniyorum. Sizlerden ricam, sonuçlar ne olursa olsun tüm Trabzonspor teknik kadrosuna ve oyuncularına sahip çıkmanız. Bu, sizden benim özel bir ricam. Biz içeriden birlik olmak zorundayız. Gerçekten bu birlikteliği sağlarsak, inanın her şey çok hızlı bir şekilde ilerleyecek."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir