Avcı'ya sert eleştiri! 'Olmuyor hocam olmuyor!

Avcı'ya sert eleştiri! 'Olmuyor hocam olmuyor!
Bordo-mavili takım Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda 1-0’lık ilk maçın rövanşında Rapid Wien’e Avusturya’da 2-0 mağlup oldu ve Avrupa Ligi'ne veda etti. Spor yazarları Karadeniz fırtınasını köşe yazılarında değerlendirdi.

Karadeniz fırtınası Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Avusturya ekibi Rapid Wien'e 2-0 mağlup oldu. Bordo-mavili takım Trabzonspor Avrupa'da yoluna UEFA Konferans Ligi play-off'larında devam edecek.

basliksiz-2as.jpgAvrupa Ligine veda etti
Dün akşam Allianz Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz Trabzonspor , Avusturya ekibi Rapid Wien'e konuk oldu. Bordo-mavili takım ilk yarıda aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında gol bulmak için rızk alan temsilcimiz Trabzonspor ,77'nci dakikada Matthias Seidl ile 87'nci Christoph Lang attığı gollere engel olmayınca rakibi Rapid Wien'e 2-0 mağlup oldu.
PERŞEMBELERİN GELİŞİ... - OLCAY ÇAKIR
Birbirinin benzeri yazılar yazdıran bir Trabzonspor izliyoruz. Özellikle tercih ettiğiniz oyuncuların özellikleri, oyun karakterinizin ne olacağına dair ipuçları da verir maç evvelinde. Trabzonspor, Rapid Wien karşısında Ozan-Okay-Lundstram üçlüsüyle orta sahasını şekillendirince oyuna dair beklentiler “yine aynısı olacak” dedirtmişti. Koca bir ilk yarı yine heba edilirken gol beklentisi 0.01 düzeyinde kaldı.
Orta sahası ağır, benzer özelliklerde oyuncularla kurulunca hücum bağlantıları da adeta Allah’a kaldı. Abdullah Avcı gergin, çözüm üretmekte zorlanıyor, denemeleri hiçbir şeye çare olmamaya devam ediyor. Trabzonspor çok benzer maçlar oyunuyor, kendini tekrar ediyor, hücum isteyen taraftar aradığını bir türlü bulamıyor. Hoca açık açık destek istiyor. Ancak kendi oyunu onu desteklemiyor. Uğurcan Çakır’ın tek kişilik resitalleriyle geçen resmi maçlar; oyuna ve oyun anlayışına dair de çok şey anlatmaya devam ediyor...
HASRET KALMIŞ...
Trabzonspor geriye oynayarak, geriye doğru ivmelenmeye devam ediyor. Birbiriyle kopuk bek ve kanatlar, birbiriyle uyumsuz orta saha oyuncuları, özetle sanki birlikte hiç idman yapmamış kocaman bir oyuncu grubu izliyoruz… Herkes bekliyor adeta, duruyor resmen… Ve bunun tam karşısında; mükemmel futbol oynayan, futbol dersi veren, tamamen tersi özellikte bir Rapid Wien takımı izledik yine. Futbol bu kadar zor bir oyun mudur bilemiyorum… Ancak uzun zamandır Trabzonspor taraftarı gol pozisyonu, pozisyon zenginliğine hasret kalmış durumda. Takım hem geri oynuyor, hem de gerisin geri gidiyor. Olmuyor hocam. Yine olmuyor…
KREDİSİ YÜKSEK AMA... - TUNÇ KAYACI
Trabzonspor Avrupa macerasında Viyana’da tura veda etti. Artık bundan sonraki hedefi Konferans Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. İlk maçta evimizde kaybetmenin dezavantajıyla sahaya çıktık Viyana’da. Rakip takım kompakt ve moralli üstelik ateşli bir taraftar gücünü de sahipti. Üstelik havanın çok sıcak olmasında olumsuz etkenlerden biriydi diyebiliriz futbol adına.
Maça öncesi tablo bu ve oyuna dönersek ilk söyleyeceğim iyi ki takımdan gitti gözüyle bakılan kalecimiz Uğurcan formda. Skor gol bize lazımdı ama işi şansa bırakmak istemeyen atacağı gol veya gollerle işi erken çözmek isteyen Rapid karşısında sadece mücadele ederek sonuç almak zordu. İnsan ister istemez şunu düşünüyor Trabzonspor’a bakınca; tek tek futbolcu kalitesinin hiçte azımsanmayacak düzeyde olmasına rağmen verimlilik üretkenlik açısından bu kadro niye tatmin edici bir futbol sergileyemiyor.
BAŞKA BİR FORMAT ATMALI
Sanırım bu kadro bu transferler salt süper lig için yapılmadı. Benim gönlümden geçen sanırım herkesin gönlünden de geçen aynıdır bu Trabzonspor takımı kalitesiyle bu Rapid Wien’i elemesi gerekirdi. Ne yazık ki iki maçta gol atamadan ve kalemizde 3 gol görerek evimize üzgün dönüyoruz. Abdullah hoca bu takıma 38 yıl sonra şampiyonluk yaşatmış bir teknik adam ve kredisi çok yüksek. Sanırım bu kadroya başka bir format atmalı çünkü bu formattan iş çıkmıyor ve kimse de ne sonuçtan ne de oyundan memnun değil…


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir