Pendik AK Parti’nin kalesi olmuştur

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezinde yerel basınla bir araya gelerek, 29 Mart 2024’te yapılan yerel seçimleri, Pendik’e yapılacak yatırımları ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezinde basınla bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, 29 Mart 2024’te yapılan yerel seçimleri ve gündeme dair önemli açıklamalar yaparak şunları söyledi; “ Öncelikle yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bu seçimleri normal bir yerel seçim olarak değerlendirirsek çok sağlıklı olmaz. Çok özel durumları olan bir yerel seçim; “ ben yaklaşık 35. yıldır siyasetin içindeyim böyle bir seçim dönemi geçirdiğimi hatırlamıyorum”.

basliksiz-1.jpg Dolayısıyla yerel dinamitler, genel dinamitler hepsinin harmanlandığı zaman çok değişik bir seçim değerlendirmesi yapılması gereken bir seçimi hep beraber yaşamış olduk. Sonuç itibarı ile Pendik’te 2 puan farkla seçimleri kazanmış olduk yanı yüzde %45 oranla seçimleri almış olduk.
“SEÇİMLERİ KAYBEDECEK BİR PERFORMANS GÖSTERMEDİLER”
AK Parti olarak maalesef Anadolu yakasında 3. tane belediyemiz kaldı. Pendik, Ümraniye ve Sultanbeyli, Sonuç itibari ile milletimizin verdiği karar her zaman başımızın üzerinde yer almıştır ve onlara saygıda kusur etmeyiz. Dolayısı ile bu noktada kendi üzerimize düşen mesaj varsa tespitler yaparız ve yeniden yol haritası çizer bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiririz. Biz gecen 5 yıl süre zarfında seçim sonuçları üzerinde söylüyorum yanı ne yatırımlar konusunda, diğer AK Parti Belediyeleri içinde söylüyorum ne hizmet konusunda nede yatırım konusunda nede halkla ilişkiler konusunda seçimleri kaybedecek bir performans gösterdiklerine kesinlikle katılmıyorum. Fakat dediğimiz gibi değişik bir seçim oldu. Bu seçimde vatandaşımız bir karar verdi bu karar neticesinde şuan mevcut durumda devam edeceğiz. Tabi Pendik özelinde beklediğimizin altında bir oy aldığımız kesin.

basliksiz-123.jpg

“5 YILDA PENDİK’E 10. MİLYON YATIRIM YAPTIK”
Biz seçimlerden yaklaşık 55 gün önce Pendik’te yaptırmış olduğumuz anketlerde % 60 oranını yakalamış oran vardı seçim sürecinin başlaması ile beraber bu oranlarda ciddi bir olarak devam etti ve sonuç itibarı ile Pendik’te %45 oy alarak seçim sürecini kapatmış olduk. Bunun değerlendirmesini yaparken şahıs olarak bizlerin parti olarak teşkilatımızın eksikleri olabilir, yanlışları da olabilir dediğimiz gibi ne hizmet noktasında ne yatırım konusunda nede sosyal yarım konusunda bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum. Hatta fazlamızın olduğunu düşünüyorum ki rakamlar bunu gösteriyor. Şuanda güncel rakamlarla bir rakam vermek gerekirse yaklaşık On milyarın üzerinde, biz gecen 5 yıl süre zarfında Pendik’e yatırım yapmışız yani bütçemizin ortalama %45 bir oran yatırımlara gitti. Yine sosyal yardımlar konusunda %7,8 civarında da bütçemizden sosyal yardımlara pay ayırmışız buda güncel rakamlarla 1.750 milyar yapar. Dolaysıyla böyle bir bütçe rakamları ile değerlendirme yaptığımız zaman bu meselenin yatırım, sosyal yardım ’ile bir durum olmadığını görüyoruz.
“EKSİĞİMİZ YANLIŞIMIZ VARSA ONLARI DA DÜZELTECEĞİZ”
Buna rağmen eksiğimiz varsa yanlışımız varsa onları da düzelteceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir endişemiz yok. Tabi seçim sonuçlarına göre diğer siyasilerimizin heveslenmesi ve bundan sonraki süreçte Pendik’i kazanırız gibi özgüvenlerinin geldiğini görüyoruz aslında bizim açımızdan bu iyi kendimizi dinç tutmayı sağlıyor. Fakat rakamları gözden geçirdiğimiz zaman seçimlerden önce %60 civarında bir oy oranı yakalamış bir parti olarak değerlendirme yaptığımız zaman şuanda %45 oy aldık. Cumhur ittifakının diğer oyları Yeniden Refah Partisi % 4 aldı Büyük Birlik Partisi % 1 onları koyduğunuzda %50 yapıyor. Pendik’te maalesef sandığa gitmeyen 126 bin seçmen var bu 126 bin seçmen yaklaşık Pendik’teki seçmenin %22’ sine tekâmül ediyor.
“SANDİĞA GİTMEYEN 80 BİN SEÇMEN AK PARTİ SEÇMENİ”
Biz seçim sonrası yaptığımız çalışmalarda bu sandığa gitmeyen seçmenlerin % 65’ini yaklaşık olarak belki daha fazlasını ben biraz daha aşağıda tutuyorum %65 ‘inin AK Parti seçmeni olduğunun tespitini yaptık. Dolayısıyla 126 bin seçmenden 80 bin seçmenin AK Partiye meilli olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bu 80 bin oyun 20 bin oyunu da kenara bırakalım 60 bin olsun bu oyların AK Partiye geldiğini düşünürsek biz şuanda seçimden 55 gün önce yapmış olduğumuz anketteki oranlarımızı yakalıyoruz yanı %60 oy oranı hesap ediliyor. Biz tabi bundan sonraki süreçte yapmamız gerekenleri hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz yine eksik bulduğumuz yönlerimizi tamamlayıp gelecek seçimlere hazırlıklarımızı yapacağız. Burada kimse heveslenmesin biz yine buradayız Pendik AK Partinin yıkılmaz kalesi olarak yoluna devam edecek. Fakat diğer partilerdeki arkadaşlarımızın özgüvenlerini kazanmaları bizim açımızdan da önemli bayağı bir hevesleri kırılmıştı Pendik’i alma şanslarının olmadığını hep kabul etmişlerdi ama şimdi biraz heyecanlandılar olsun buda bizi her zaman diri tutacak bizim acımızdan sıkıntı yok yolumuza devam ediyoruz.
“PROJELERİMİZİ ÜÇ KATEGORİDE BELİRLEMİŞ OLDUK”
Seçim beyannamesini hazırladığımızda orada belirlemiş olduğumuz yatırımlarımızı, projelerimizi Üç kategoride belirlemiş olduk. Bir kendi belediye bütçemizle yapacağımız yatırımlar. İki Büyükşehir belediyesi ’ile beraber yapacağımız yatırımlar. Üç devletin diğer kademelerindekilerle yapacağımız yatırımlar olarak belirledik. Pendik belediyesi bütçesi ile yapacağımız yatırımların şuanda birçoğunu gerçekleştirmiş olduk daha bir yıl olmamasına rağmen. Dolayısıyla biz yine proje odaklı, yatırım odaklı, sosyal yardım odaklı halkla ilişkilerimizi yüksek tutma odaklı stratejimizi devam ettirmiş olacağız.

basliksiz-2456-001.jpg


“PENDİK’E BÜYÜK YATIRIMLAR İÇİN( İBB )DESTEK OLMASI GEREKİYOR”
Tabi burada çok büyük yatırımların Pendik’e gelmesi notasında (İBB)İstanbulbüyükşehir Belediyesi’nin destek vermesi gerekiyor. Diğer kamu kuruluşlarının da ayanı şekilde bizlere destek vermesi lazım. Bu noktada seçimlerden sonra İBB Başkanı Ekrem Bey bizi ziyarete geldi. Biz onun öncesinde birkaç belediye başkan arkadaşımızla berber kendisine hayırlı olsun ziyaretinde zaten bulunduk. Orada kendisi ile sohbet etme imkânımız olmuştu daha sonra kendisi de ekibi ile Pendik’e geldi kendisi ile 15 dk. Özel bir görüşmemiz oldu onun haricinde kendi ekibi ile bizim ekibimiz beraber bir toplantı gerçekleştirdik o toplantıda biz Pendik’le ilgili İBB’nin üzerine düşen birçok projeden bahsederken bunları Dokuz ana başlık altında toparladık kendisine bir dosya sunduk. Bu sunduğumuz projeler şunlar Tuzla metro hattının mutlaka devreye alınması gerektiğini söyledik. E.5 yan yolların yapılması, Güzelyalı E 5 yolunun üzerinin kapatılması, tersane bölgesi ile ilgili üst geçitlerin yapılması, mevcut üst geçitlerin rehabilite edilmesi asansör konması ya da yenilenmesi, Pendik’in otoparkla ilgili ihtiyacı olduğunu söyledik. Birde Kartal, Pendik Tuzla arası bizim bir ana arter yolumuz var , bir diğer konu eski imam hatip lisesinin oradaki dere yatağındaki kokunun merkezdeki yerlere koku verdiğini ve deplase edilmesi gerektiğini ve son olarak ta Pendikspor’un stadının yapılmasını talep ettik. Bu taleplerimizi CHP Pendik İlçe başkanın ada dosya halinde verdim. Bu konuları birlikte takip edelim ve Pendik’e değer katacak projeleri bir an önce ilçemize kazandıralım dedim. Seçimler biteli 6 ayı geçti bazı görüşmeler yaptık yalnız bu konularla ilgili bir gelişme olmadı. Bunların takibini yapacağız çünkü bu projeler büyük projeler bizim yapacağımız hem bütçe olarak hem de hukuki olarak bir projeler değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir