İstanbul Sitespor Türk futboluna yıldızlar yetiştiriyor

1990 yılında Ataşehir’de kurulan İstanbul Sitespor tesisleşmede önemli adımlar atıyor. Başkan Cihan Bilgin’in ve yönetim kurulunun büyük gayretleri sonucunda doğal çim futbol sahasını kulübüne kazandırdı.

Sitespor Başkanı Cihan Bilgin ve yönetim kurulunun düzenlediği tesis tanıtım toplantısına, Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı ve İASFK Başkan yardımcısı Ekrem Köse, Maltepe Kulüpler Birliği Başkanı Behram Kaçar, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir, Kartal Kulüpler Birliği Başkanı Nasır Süleymanoğlu, Ataşehirgücüspor kulübü Başkanı Serdar Uçar, Tüfad yönetim kurulu üyesi Zafer Emek Ataşehiryoncaspor Başkanı İbrahim Kandal ve basın mensupları katılım gösterdi.

img-5568.jpg

“AMATÖRSPOR’ A HİZMET BİZİM İÇİN BİR AŞKTIR”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Cihan Bilgin şunları söyledi; “İstanbul Sitespor 1990 yılında kuruldu. 1991 yılında tescillenerek( İASKF) İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı olarak çalışmalarına aktif olarak başladı. Yıllar geçti yarım asırlık bir çınar oldu İstanbul Sitespor. 2018. Haziran ayında futbol oynadığım Kulüp’te başkanlık görevine seçildim. Ben bu kulübün öz evladıyım 1991’de bizim hikâyemiz başladı. Ben 12-14 yaş gurubunun ilk sporcularındanım yanı gözümü burada açtım burada yetiştim bunun mutluluğunu tarif edemem. Bizde bu değerli Kulüp’te kıymetli çalışma arkadaşlarımızla güzel projeler geliştirerek bu noktaya geldik.

dsc-0012-7-scaled-1-001.jpg

Şuan bulunduğumuz tesislerin yapına 2023 yılında başladık ve 1. yılda şükürler olsun bitirdik. Bu tesisi kurmak için büyük emekler ve alın teri verdik. “ Amatörspor bizim için bir aşktır”. Burada yaptığımız tesis çalışması Türkiye’de bulunan tüm Amatörspor kulüplerine örnek olmasını diliyorum. Bize bu tesis yapımında yardımcı olan Gençlik ve Spor Bakanlığımız, İl spor müdürlüğümüz, Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ’in desteklerini unutamayız hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tesis bizim geleceğimiz olan çocuklarımız için çok kıymetli ve değerli. Biz bu duyguyla Ataşehir Amatörspor kulüpler birliği Başkanı Ekrem Başkan ‘ile yola çıktık önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor.

dsc-0013-13-2048x1356.jpg

“BU TESİSLERİ BİZE KAZANDIRAN TÜM YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Buradaki tesisleri kulübümüze kazandırmada öncülük eden, Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı ve İASFK Başkan yardımcısı Ekrem Köse, İASFK Genel Başkanı Ali Düşmez, geçmiş dönem Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan eski Spor bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun destekleri bugünkü tesislerimizin yapılmasında önemli rol almıştır. Buranın spor alanı olduğuna inanmışlardır. Tekrardan bir çalışma yaparak 2. parsel olmak üzere burayı gençlik spor bakanlığına tahsis etmişlerdir. Şuanda burası imarda spor alanı olarak geçmektedir. Burada yapılacak olan çalışmalar İstanbul Sitespor için çok önemlidir bölgemiz ve mahallelerimiz içinde çok önem taşıyor. Burada gelecek kurulacaktır çünkü geleceğimiz çocuklarımızdır bizlere bu konuda destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız modern alanlarda spor yapabilme imkânından yoksundular. Bu tesisle birlikte çocuklarımızın, gençlerimizin modern tesiste spor yapabilme imkânı ile buluşturduk. Çocuklarımız şimdi toprak yerine, çim sahada futbol oynamaları bizleri mutlu etmiştir;” Dedi.

dsc-0045-1-2048x1356.jpg

“GELECEĞİN YILDIZLARINI BU TCESLERDE YETİŞTİREEĞİZ”
Eğitim anlamında baktığınız zaman bizlere büyük iş düşüyor ama sosyal ve kültürel yönlere baktığınız zaman da bizden fazla ailenin görevleri var. Futbol Okulumuz da yer almak isteyen çocuk, günün birkaç saatini burada geçiriyor. Diğer zamanlarda ailesiyle, çevresiyle, akrabalarıyla ya da okulda zaman harcıyor. Ailelerden beklentilerimiz var. Ailelerden gelişmekte olan bir çocuğu farklı görmemelerini istiyoruz. O çocuk artık gelişiyor ve Sitespor futbol okuluna örnek olunmaya çalışılıyor, buna emin olabilirler. İyi bir futbolcuyu ahlaklı değil, ahlaklı bir sporcuyu daha iyi yapmaya uğraşıyoruz.

dsc-0016-5-2048x1356.jpg

Burada görev yapan tüm hocalarımız ve tesislerimizde çalışan herkes onlara evlat gözüyle bakıyor. Bu sebepten, aileler çocuklarına sermaye gözüyle bakmamalı. Aileler o çocukların belirli bir eğitim programı içinde olduklarına ve Sitespor ‘da gerçekten gönülden, bilgili, düzgün bir eğitim verildiğine inanmalarını istiyoruz. Çocukların kendi yaşlarına göre bir eğitim programına verilmesi önemli. Bu programı da biz şu an uyguluyoruz. Tüm dünya da bunu uyguluyor. Hep söylenir, tabi ki takdir ediyoruz, Barcelona çok önemli bir altyapı organizasyonuna sahip ama onların kültürüyle bizimki aynı değil. Yetiştirme tarzımıza baktığınız zaman biz onların tüm uyguladıklarını birebir alırsak başarılı olamayacağımızı düşünüyorum. Olay sadece vermiş olduğunuz eğitim kalitesi ile ilgili değildir; Nasıl, ne kadar ve ne şekilde verildiği ile de ilgilidir. Türkiye’deki bir ailenin çocuklarına davranışı ile bir İngiliz ya da Alman ailenin davranışı veya Türkiye’deki bir ailenin bir kulübe bakış açısı ile başka bir ailenin kendi ülkesindeki kulübe bakış açısı aynı değil.

dsc-0272-2048x1356.jpg

BAŞKAN KÖSE: BU İŞ SEVGİ İŞİ SEVMİYORSAN YAPAMAZSIN
Ataşehir Kulüpler Birliği Başkanı ve İASFK Başkan yardımcısı Ekrem Köse kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi; “ Bildiğiniz gibi ben ve arkadaşlarımız 2008. yılında Ataşehir Kulüpler Birliğini kurduk. Daha önce dernek statüsünde olan kulüplerimiz şimdi spor kulübü statüsünde oldu ve Spor Bakanlığına bağlandı. Tabı burada kendi kulüplerimizi yönetmek zorken birde Kulüpler Birliğinin kurulması 15-20 kulübün yükünü de almış oluyorsun. Bu iş sevgi işi sevmiyorsanız bu işi yapma şansınız yok. Bu tesisin yapılmasında çok büyük emeği olanlar var. Önceki dönem Belediye başkanımız Battal İlgezdi’nin şimdiki Belediye Başkanımız Onursal Adıgüzel’in ciddi destekleri oldu. Ataşehir’de Mevlana Mahallesi 4-5 mahallenin ortasında yer alıyor. Yenişehir mahallemiz, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Ferthatpaşa, Kayışdağı’nın alt kısmına hitap eden bir mahalle burada 2.000 sporcunun altında hizmet edeceksen 1999 başarısızdır ben inanıyorum burada 2.000 sporcunun üzerinde hizmet verilecek.

dsc-0345-2048x1356.jpg

“BİZ SAĞIN- SOLUN ADAMI DEĞİL BİZ SPOR ADAMIYIZ”
Burada her zaman şunu söyledik “biz sağın- solun adamı değiliz biz spor adamıyız”, Kulüpler Birliği’nde 23 tane spor kulübümüz var 2011’den birli hem nakdi destek hem lojistik destek ve ulaşım desteği veriyoruz. Birde bizim ödül yönetmenliğimiz var kanun maddesinde yer alan 5393 sayılı yasada amatörspor kulüpleri büyükşehirlerde binde yedisini geçmeme kaydıyla, İlçe belediyelerde binde on ikisini geçmeme kaydıyla yardım yapabilir diyor. Bizde bunu önceki dönem belediye başkanımıza söyledik oda bunu her dönem meclisten geçirerek kulüplerimize nakdi yardımda bulundu. Tabi bu yardımlar kulüplerimizin derdine deva olacak kadar yeterli değil. Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz Amatörspor’a kaynak yaratmak için farklı projeler geliştiriyoruz.
Bir diğer sorun burada teknoloji bağımlığı kötü alışkanlıklardan, Hastanelerin fazla yapılmamasına, hapishanenin fazla yapılmamasını istiyorsa büyüklerimiz Devletimizi yönetenler spor kulüplerine destek olmaları gerekiyor. Şunu her zaman dile getirdim spor yapan kötülük yapmaz. Burada spor yapan çocuk evine gittiğinde elinde telefonla oynayamaz çünkü burada yeterli kadar enerjisini atıyor ve mutlu bir şekilde evine dönüyor. Ataşehir’i spor ilçesi olma yolunda ileriye doğru taşıyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir