Bakan Tekin açıkladı! Milyonlarca Veli ve Öğrenciyi ilgilendiriyor

Bakan Tekin açıkladı! Milyonlarca Veli ve Öğrenciyi ilgilendiriyor
Yeni Eğitim ve öğretim yılının ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Bu kapsamda açıklamaya yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ; “ 9 Eylül’de eğitime başlanacağını ifade etti.

Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği okulları ne zaman açılacağı konusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin noktayı koydu. Geçtiğimiz eğitim sezonu 14 Haziran'da alınan karnelerle sonlanmış ve öğrenciler yaz tatiline çıkmıştı. Peki okullar ne zaman açılacak? Bakan Tekin okulların ne zaman açılacağını duyurdu.
“9 Eylül'de takvimimiz başlayacak”
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Tekin okulların açılış tarihini duyurdu, “9 Eylül günü itibarıyla deprem bölgesinde eğitim dönemine sorunsuz şekilde başlayacağımızı söyleyebilirim. MEB ile ilgili mevzularda spekülasyonlar var. Tatil uzadı gibi. 9 Eylül'de okullar açılacak, erteleme gündemde yok. 2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül'de takvimimiz başlayacak.” ifadeleri kullandı.
Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaşanılan 6 Şubat depreminin yaralarının sarıldığına vurgu yapan Bakan Tekin, 11 ilde yıkılan okul ve dersliklerin tekrardan yapılacağını ve şuan ki kontenjanın üstüne çıkacaklarını vurguladı. Bakan Tekin, yaptığı konuşmasında 9 Eylül tarihinde deprem bölgesi olan 11'ilde eğitim öğretime sorunsuz bir şekilde başlanacağını aktardı.
SOSYAL MEDYA’DAKİ SPEKÜLASYONLAR GERCEĞİ YANSITMIYOR
Son günlerde sosyal medya mecralarında ve bazı yayın organlarında MEB ile ilgili spekülasyonlar olduğunu aktaran Bakan Tekin, okulların açılmayacağı ve tatil süresinin uzatıldığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı. Tekin, 2 Eylülde öğretmen seminerlerine başlanacağını 9 Eylül'de okulların açılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir