Avrupa'da faiz düştü, altın uçtu

Avrupa'da faiz düştü, altın uçtu
Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı sonrası yükselişe geçen altının ons fiyatı 2.547 dolarla rekor kırdı. Altının gram fiyatı ise rekor seviyenin 10 TL altında

Avrupa Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını bugün açıkladı. Bu yıl ikinci kez faiz indirimine giden banka, gecelik mevduat faizini yüzde 3,75'ten yüzde 3,50 seviyesine çekti. Bu gelişme sonrası piyasalar hareketlenirken altından yeni rekor geldi.
ONS ALTIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE
Altının ons fiyatı 2.547 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Böylece altın fiyatı şu ana kadar dolar bazında 2024 genelinde yüzde 23.5 yükselmiş oldu. Ons fiyatında günlük yükseliş ise yüzde 1.4 seviyesinde gerçekleşti.
GRAMDA REKORA RAMAK KALDI
Altının gram fiyatı da yükseliş gösterdi ancak henüz rekor kırmadı. 2.782 liraya kadar yükselen gram altın, 2.786 liralık rekor seviyesine çok yaklaştı. Gram saat 17.20 itibarıyla 2.773 lira seviyesinde.
ABD ENFLASYONUYLA HAFİF GERİLEMİŞTİ
Dün ABD'de yıllık enflasyon beklentilere paralel bir şekilde yüzde 2.5 gelse de çekirdek enflasyonun beklentileri hafif aşmasıyla altın fiyatlarında gerileme yaşanmıştı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir