Süleyman Turan: Parti gözetmeksizin Pendik için hizmete hazırım

Süleyman Turan: Parti gözetmeksizin  Pendik için hizmete hazırım
İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif olarak 5 yılı aşkın süre Pendik İlçe Başkanlığı ve 31 Mart yerel seçimlerde Pendik Belediye Başkan Adayı olan, Süleyman Turan yerel basınla bir araya geldi.

İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif olarak görev yapan Süleyman Turan Pendik İlçe Başkanlığı görevini 5 yılı aşkın süre yürütmüş ve partisinin 31.Mart Yerel seçimlerde Pendik Belediye Başkan Adayı olmuştu. İlçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığı döneminde gösterdiği başarılı performans, ilçe protokolü ve toplumun her kesimi ile kurduğu pozitif ilişkilerle dikkat çeken Turan, siyaseti bırakmayacağını ve Pendik için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

unnamed.jpg

“Seçimlerde İYİ Parti olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadık”
Turan yaptığı konuşmada şunları söyledi; “öncelikle yerel seçimlerden başarı ile çıkan Pendik Belediye Başkanlığını kazanan Başkan Ahmet Çin’i taktır etmek lazım 2. dönem de başkan seçilerek Pendik’imize yeniden hizmet verme gibi bir duruma nail oldu kendisini tebrik ediyorum diğer siyasi partilerimizin de rakiplerimiz de çok güzel mücadele etti onlara açısından da inşallah hayırlı bir sonuç olmuştur. İYİ Parti olarak kendi açımızdan bakıldığında yerel seçimlerde beklediğimiz sonuçları alamadık büyük bir hayal kırıklığı içinde maalesef sonuçları öğrendik tabi buda Pendik halkımızın takdiridir. Derine girmek istemiyorum günün sonunda başarısız olduk. Bunu da kabul etmek lazım kazananı da tebrik etmek lazım dedi.
İYİ Parti'nin Olağan Kongresi'nde Koray Aydın'a destekledim”
Süleyman Turan, İYİ Parti'nin geçtiğimiz aylarda Olağan Kongresi'nde Koray Aydın'a destek verdiğini, mevcut yönetimin kendisine iyi bir görev teklif ettiğini ancak bu teklifi kabul etmediğini vurguladı. İstifasının ardından AK Parti'ye geçeceği iddialarına da açıklık getiren Turan, CHP ve diğer partilerden teklif aldığını fakat AK Parti ile herhangi bir anlaşmasının olmadığını söyledi.
“İyi Parti’deki tüm görevlerimden istifa ettim “
Geçen hafta itibariyle de iyi Parti’deki tüm görevlerimden ve partiden istifa ettim. Sağ olsun seçilen genel başkan Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldim kendisi görev vermeyi teklif etti fakat ben görev almak istemedim. Benim 6,5 aylık Pendik’te başkan adaylık sürecim oldu ki en uzun süre herhalde sahada olup konuşma yapan benim bunun neticesinde bu sonuçların bedelini biz ödedik ama bu bedel sadece bize ödettirildi. Bu bedeli karar alan, genel idare kurulundaki arkadaşlar bu konuda yetkili olan kurumların ve de genelde kurulda ki arkadaşlarımızın da istifa etmesi gerekiyor görevlerinde kalmalarını doğru bulmadım.
Sayın Meral Akşener istifa ediyorsa Genel idare kurulundaki arkadaşlarımın da bu kararı almalarının vakti idi , biz de onların aldığı o karar çerçevesin de yol alırdık , pek diyecek te bir şey yok . Olağanüstü kongreden sonra başkanın kendisinden randevu alarak gidip tebrik ettim grup başkan vekillerinizi ziyaret edip tebrik ettim ve helallik istedim.
kendileri parti de görev vermek istedi sağ olsunlar teşekkür ediyorum buradan da güzel bir de görev verdiler gerçekten onur verici bir görev verdiler ama ben doğru bulmadım çünkü başarısız bir süreç geçirdik başarısız olanların bir görevde olması çok doğru gelmiyor bana ve açıkçası çok yorucu bir dönem geçirdim ve yoruldum.
Evet herkes bir yerde olmak ister ama ben doğru yerde olmak isterim, bulunacağım noktanın faydalı olacağım bir yerde olması gerekiyor eğer bu konuda faydalı bir yerde olamayacağım bir makamda olamayacaksam o makamı istemem ve olmayacağım sırf makamda olmak için de olmak istemiyorum.
Bugün ülkemizin geldiği ve yaşadığı en büyük sıkıntı maalesef makamları meşgul edenler, ben buna hep karşı çıktım ve aynı düşüncedeyim.

basliksiz-1-kurtarildi.jpg

“Pendik'te halka yönelik siyaset yapmaya devam edeceğim”
Pendik'te halka yönelik siyaset yapmaya devam edeceğini belirten Turan, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in tek başına Pendik'i yönetemeyeceğini, talep edilmesi halinde Ahmet Cin'e her zaman destek vereceğini ifade etti. Turan, İYİ Parti'nin Türkiye genelindeki seçim başarısızlığına üzüldüğünü ve bundan sonraki süreçte sadece üye olarak yoluna devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir