Ümraniye, Robot yarışlarına ev sahipliği yaptı

Ümraniye Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Cezeri Robot Ligi liseler arası robot yarışlarının ilk turnuvası, Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesisi'nde gerçekleşti.

Etkinlik, üç gün boyunca hem katılımcılara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. 18 takım ve 540 öğrenci, hem otonom hem de sürücü kontrollü görevlerde robotik becerilerini sergileyerek büyük bir mücadele verdi.

Cezeri Robot Ligi'nin SANAT temalı bu ilk turnuvası, lise öğrencilerine robotik dünyasında kendilerini kanıtlama fırsatı sundu. Yarışmada, 75 robot çeşitli zorlu görevlerde mücadele ederken 21 farklı alanda teknik ve sosyal ödüller dağıtıldı. Alanında uzman 15 jüri üyesi, öğrencilerin projelerini değerlendirdi ve geleceğin mühendislerinin başarısını takdir etti.

Başkan İsmet Yıldırım: "Gençlerimiz Amerika’daki yaşıtlarından daha iyiler"
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yarışmada yaptığı konuşmada katılımcılara olan takdirini dile getirerek, “Dünyada bu kadar genç yeteneğin bir araya gelip buluşlarını sergilediği, matematik zekâlarını ortaya koyduğu bir ortam kolay bulunmaz” dedi. Başkan Yıldırım, gençlerin Amerika’daki yaşıtlarıyla yarıştığını ve onlardan daha başarılı olduklarını belirterek, her zaman mütevazı ancak gururlu olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yarışmanın finalistlerine ve Ümraniye Belediyesi takımına da tebriklerini sundu.

Kazanan Takımlar ve Ödüller
Yarışmanın sonunda 18 takımın katıldığı turnuvada çeşitli kategorilerde ödüller dağıtıldı. Şampiyon ödülü AGRobotik, X-Sharc ve IELRobotics takımlarına verilirken, Yılın Öğrencisi ödülünü IELRobotics'ten İbrahim Metin Dönmez kazandı. Yarışmada dikkat çeken diğer ödüller ise Girişimcilik, Endüstriyel Tasarım ve Mühendislikte Mükemmellik ödülleri oldu.
Ödül Kazanan Takımlar:
Görüntü Ödülü: 7576 / FMWill
Otonom Ödülü: 6459 / AGRobotik
Mühendislikte Mükemmellik Ödülü: 6989 / Kaiser
Şampiyon Takımlar: 6459 / AGRobotik, 6838 / X-Sharc, 8058 / IELRobotics
Ümraniye’de bilim ve teknolojiye olan ilgi, gençlerin yaratıcılığıyla buluşarak Türkiye’nin geleceğine umut ışığı oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerelhaber Haberleri