Sadece ticari araçlar için zorunlu olacak

Önümüzdeki yıl 2025’te planlanan ve yürürlüğe girecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), akaryakıt tüketimini dijital olarak takip edecek. Buradaki hedef usulsüz fiş düzenlemeleri önlenerek vergi kaybını azaltmak olacak.

2025 itibarıyla ticari araçlar için zorunlu hale gelecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye giriyor. Bu sistemle akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek ve usulsüz fiş düzenlemeleri önlenerek vergi kaybı azaltılacak. İlk aşamada sadece ticari araçlar için zorunlu olan sistem, bireysel araç sahiplerine ise isteğe bağlı katılım imkânı sunacak.
FİYATLAR BELİRLENDİ
UTTS’nin ücreti 1.810 TL olarak belirlendi. Ödeme, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi www.utts.gov.tr üzerinden yapılabilecek. Bu fiyat, montaj hizmetini de kapsayacak ve her yıl TÜİK'in Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne göre güncellenecek. Toplamda 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi bu sistemle izlenerek, akaryakıt istasyonlarındaki kayıt dışı işlemlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Sisteme dahil olmak isteyenler sürücüler, belirtilen tarih öncesinde işlemlerini tamamlayarak bu zorunluluğa uyum sağlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri