9’u yabancı 59 sanatçının toplam 59 eseriyle katıldığı Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Özel Sergisi’nde Tezhip, Hat, Kat’ı, Cilt, Minyatür, Ebru ve Çini eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçı Hikmet Barutçugil’in de katıldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, pandemi sürecine değinerek “Zor bir süreç yaşıyoruz. Sanattan vazgeçmeyerek böyle bir etkinlik yapalım istedik.” dedi. Kültür sanatın Pendik’in ayrılmaz bir parçası olduğunu yineleyen Başkan Ahmet Cin: “Ne varsa Pendik’te var sloganı içi boş bir slogan değil. Kültürde önemli faaliyetler yapıyoruz. Öyle ki 2019 yılında 895 program yapmışız. İnşallah, bu süreçte de yenileri gelecek.” dedi.
Sanatçılar sınırları zorlayan eserlere imza attı
Türk Tezyini Sanatlarının Unutulmaz Üstadı Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’e ithaf edilerek hazırlanan ve bir ayboyunca açık kalacak Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Özel Sergisi, yerli ve yabancı sanatçılar dikkat çeken çalışmalara imza attı. Bu eserler arasında Rus asıllı sanatçı Ariadna Özmeriç’in “Akdeniz” isimli eseri yer aldı. Ahşap, Cam Mozaik, Akrilik Boya kullanan sanatçı eserinde atık çini parçalarını kullandı. Dikkat çeken bir diğer eser ise Emine Navruz’un minyatürü oldu. “Notadan Şehirler” adlı eserinde sanatçı simgesel yapılarını notaya dökerek sıradışı bir esere imza attı.
Barutçugil sergiye “Tatar Prensesi Süyümbike” eseriyle katıldı
Sergiye katılan sanatçılar arasında Ebru sanatının duayenlerinden Hikmet Barutçugil de yer aldı. Tatar Prensesi Süyümbike adlı eseriyle sergiye katılan Barutçugil, eseri önünde bir konuşma yaparak “Medeniyetler, kültür ve sanatla oluşur. İthal kültür değil, kendi kültürümüzü nesillerle nakletmeliyiz.” diyerek geleneksel sanatçılara desteğinden dolayı Pendik Belediyesine teşekkür etti.