Papara Park’ta tur gecesi

Trabzonspor bugün UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Slovakya’nın Ruzomberok takımını konuk edecek. İlk maçta deplasmanda 2-0 galip gelen Bordo-mavili takım, bu avantajı kullanarak seyircisisin önünde tur atlamayı hedefliyor.

Trabzonspor bugün sahasında Slovakya’nın Ruzomberok takımını konuk edecek. Abdullah Avcı’nın öğrencileri bu sezon ilk kez seyircisinin önüne çıkacak. Bordo-mavili takım ilk maçta yakaladığı 2-0’ın avantajı kullanarak UEFA Avrupa Lig’inde bir üst tura çıkmayı hedefliyor.

Papara Park'ta saat 20.30'da başlayacak müsabakayı, Sırbistan'dan Nenad Minakovic yönetecek. Minakovic'in yardımcılıklarını Nikola Borovic ve Bosko Bozovic yapacak.

Avrupa’da 151 maç
Trabzonspor, Avrupa kupalarında oynadığı 150 maçta 55 galibiyet, 37 beraberlik ve 58 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 192 kez havalandıran bordo-mavili takım, kalesinde ise 205 gol gördü.
İlk Avrupa maçına 1976-1977 sezonunda başladı
Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi'nde 94, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12, UEFA Intertoto Kupası'nda 8 ve UEFA Konferans Ligi'nde 6 maç oynadı.
UEFA Avrupa Ligi'nde 95. maç
Trabzonspor, Ruzomberok ile oynayacağı müsabakayla, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen Avrupa'nın 2 numaralı kupasında 95. maçına çıkacak.
Bu kulvarda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne dek oynadığı 94 maçta 37 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 22 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 35 maçta ise rakiplerine boyun eğdi.
Rakip fileleri 129 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 128 gol gördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri