Faiz ne zaman düşecek?

Son 6 aydır faizde değişikliğe gitmeyen Merkez Bankası'nın indirime ne zaman gideceği merak konusu. Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, dikkat çeken bir tahminde bulundu.

Merkez Bankası uzun süredir faizi yüzde 50'de sabit bırakıyor. Dünyaca ünlü bankalar ve ekonomistler faiz indirimi konusunda farklı görüşlere sahip. Kimi faiz indiriminin bu yıl kimi ise 2025'te yapılacağını öne sürerken, bir tahmin de İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'dan geldi.
FAİZ YÜZDE KAÇA DÜŞECEK?
Aran, Merkez Bankası'nın faiz indirimi için kasım ayını işaret etti. Aran indirimin ise 250 baz puan olacağını öne sürerken, faizin yüzde 50'den yüzde 47,5'e düşmesini beklediğini söyledi.
2025 SONU FAİZ TAHMİNİ
2025 sonu faiz tahminini de paylaşan Aran, "2025 sonunda TCMB faizinin 25'e kadar inebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
2025'TE FİYATLAMA DEĞİŞECEK
İş Bankası CEO'su dezenflasyon sürecine ilişkin de şunları söyledi: "Bence dezenflasyonist süreç başladı. Biz bunu kredi portföyümüzde ve hayatımızda görmeye başladık. Bunun etkilerinin tüm toplum tarafında görülmesi için biraz zaman ihtiyaç var. 2025 yılına girdiğimizde fiyatlama davranışlarının değişeceğini göreceğiz. Doğru fiyatlama yapamayanların zorlanacağını düşünüyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri