“Çözüm süreci masamızda yok”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis'te DEM Partililerle tokalaşmasının ardından ortaya atılan "Yeni çözüm süreci yolda" iddialarına AK Parti'den açıklama geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, iddiaları yalanladı ve "Sorun da farklı sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim'de Meclis'te DEM Partili vekiller ile tokalaşmıştı. Bahçeli, tokalaşma ile ilgili "Böyle bir davetten sonra MHP'nin genel başkanı olarak Türk milletinin Cumhurbaşkanı olan şahsın çağrısına adım atmak bana düşen bir görevdir" ifadelerini kullanmıştı.
Bahçeli'nin bu adımı "Yeni bir çözüm süreci yolda" yorumlarına neden olmuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ MASAMIZDA YOK”
İktidarın yeni bir çözüm süreci başlatmaya hazırlandığı yönündeki iddialara da cevap veren Ala, çözüm sürecinin masada olmadığını dile getirerek, “Bizim şu anda masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu, bitti. Türkiye o günden bugüne birçok şey yaşadı. Şimdi sorun da farklı. O sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki. Çok daha farklı alanlarda yapısal reformlara ihtiyacımız var. Onlara odaklanıyoruz. Onların içerisinde gelişmiş bir demokrasiden gelişmiş bir ekonomiye kadar her şey bulunuyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği Anadolu Sohbetlerinde, aralarında Ankara Temsilcimiz Akif Bülbül’ün de bulunduğu medya yöneticilerinin sorularını cevapladı.
AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nun düzenlediği Anadolu Sohbetlerinde, aralarında Ankara Temsilcimiz Akif Bülbül’ün de bulunduğu medya yöneticilerinin sorularını cevapladı.
“YENİ ANAYASA İÇİN HERKESİ DİNLEYECEĞİZ”
Yeni anayasa çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Ala, Türkiye’nin ekonomik hedeflerini yakalayabilmesi için orta gelir grubundan üst gelir grubuna çıkması gerektiğini, bu hedefini de ancak yeni anayasa ile gerçekleştirebileceğini söyledi. Ala, “Niye yeni anayasa? Çünkü, anayasa tartışmalarının bu kadar sürdüğü ve bir askeri düzen iklim içerisinde yapılmış bir anayasanın yürürlükte olduğu yerde, siz çok uzun vadeli yatırımlar yapar mısınız? Yatırımcının kısa dönemli rant elde edeceği alanlardan uzun dönemli kar elde edeceği alanlara, yani üretim alanına yönelmesi lazım” dedi. Ala, “Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Orada herkes görüşünü söyleyecek" dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri