17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden gecen 18 yıla rağmen özellikle uygulamalar konusunda tartışmalar bitmek bilmiyor. Tartışmaların başında ise deprem toplanma alanlarının imara açılıp yok edilmesi geliyor.
17 Ağustos depreminin yıl dönümünü yaşarken deprem gerçeğini bir kez daha hatırlıyoruz. Depremlerin, bizler için felakete dönüşmesini önlemekse elimizde. Gerek binaların mevzuatlara uygun şekilde sağlam inşa edilmesi gerekse depremden sonra alınacak önlemler kayıpları en aza indirmek için çok önemli. Ayrıca her vatandaşın afet öncesi, afet anı ve afet sonrası süreçlerde ne yapacağını bilmesi hayati önem taşır.
Depreme karşı hazırlıkların başında da, yıkıcı bir depremin ardından gidilecek güvenli toplanma alanları geliyor. Büyük parklar, kentlerin nefes alma alanları olduğu kadar aynı zamanda doğal toplanma alanları olarak da kullanılıyor. Ataşehir'de AFAD tarafından belirlenen 42 toplanma alanı yer alıyor. Ayrıca Ataşehir Belediyesi tarafından AFAD'a onay için gönderilen 80 yeni toplanma alanı daha bulunuyor. Göreve gelirken, bir metrekare yeşil alanı bile imara açmayacağının sözünü veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 8 yıl boyunca bu sözünü tutarak Ataşehir'deki park sayısının, dolayısıyla da toplanma alanlarının en yüksek seviyeye ulaşmasını sağladı.
Henüz inşası devam eden Atapark'la Ataşehir, 110 bin metrekarelik bir yeşil alana daha sahip olacak. Ataşehirliler, Ataşehir Belediyesi'nin resmi web sayfasında bulunan Afet Bilgi Sistemi'nden kendilerine en yakın toplanma alanlarını ve diğer detay bilgileri bulabilirler.