20 Kasım’da rekor seviyede başvurunun olduğu KPSS sonuçları uzun bir bekleyişin ardında erişime açıldı. ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden sisteme giriş yapan memur adayları, KPSS ortaöğretim sonuçlarına kolayca erişebiliyor. Geçtiğimiz yıllara oranla katılım sayısında büyük bir artış olan KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçlarının açıklanması ardından tercih sürecinin ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İşte, 2016 KPSS sonuç sorgulama ekranı ve tercih süreciyle ilgili detaylar!
ÖSYM, 20 Kasım'dan yapılan ve 3 milyon 500 bin adayın ter döktüğü KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarını açıkladı. ÖSYM 21 Aralık tarihinde KPSS tercih kılavuzunu yayınlayacak.
Ortaöğretim mezunlarının girdiği KPSS sonuçları erişime açıldı. Memur adaylarının büyük hayallerle girdiği sınavın sonuçları ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden açıklandı. KPSS ortaöğretim sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama yapabilecek. (https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4187)
TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
2016 KPSS sonuçlarının açıklığa kavuşması ardından tercihlerin ne zaman başlayacağı sorusu gündeme geldi. Tercihlerle ilgili net bir tarih vermeyen ÖSMY, bu sürecin en doğru ve şekilde sonuçlanması için tercih kılavuzu yayımlayacağını duyurdu. Resmi sayfadan da yapılan duyuruya göre 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra kadrolar için ÖSYM tarafından bir “Tercih Kılavuzu” yayınlanacak. KPSS’nin tüm aşamalarına dair bilgilendirmelerin bulunduğu bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.
10 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLECEK
KPSS sonuçlarının açıklanması ardından bireysel sonuçlarından şüphe duyan adaylar, 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.
Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.