EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, ASKERİ HASTANEYE GÜÇ KATTI

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, ASKERİ HASTANEYE GÜÇ KATTI
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkan kanun hükmündeki kararname ile Sağlık Bakanlığı’na devredilen Kayseri Askeri Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ozan Türkmen, “Devlet Hastanesi’ne geçmemiz, gücümüze güç kattı” dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkan kanun hükmündeki kararname ileSağlık Bakanlığı'na devredilen Kayseri Askeri Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Ozan Türkmen, "Devlet Hastanesi'ne geçmemiz, gücümüze güç kattı" dedi.
FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin ardından 669 sayılı kanun hükmündeki kararname ile bütün askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. Bu kapsamda, Kayseri Askeri Hastanesi'nin e adı değiştirilerek KayseriEğitim ve Araştırma Hastanesi Seyyid Burhanneddin binası olmuştu. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne devredildikten sonra mevcut yatak kapasitesi ve hekim sayısı artırılan hastane, hem sivillere hem de askerlere hizmet etmeye devam ediyor.
2 yıldan beri hastanede görev yapan Op. Dr. Ozan Türkmen, hastanenin Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlandıkta sonra daha güçlendiğini söyledi. Türkmen, "Hizmet anlayışı olarak çok şeyin değiştiğini söyleyemem çünkü mevcut koşullarda bütün hekim arkadaşlarımız olarak gerek hemşire hanımlar gerek doktorlar bütün personel imkanlar koşulunda insanlara hizmet etmekteydi. Ancak tabi devlet hastanesine geçtiğimiz zaman devlet hastanesinin kıyaslanamayacak olan teknik imkanları personel imkanları bizim gücümüze güç kattı. Bu konuda memnunuz çünkü entegrasyon çok büyük bir problemler olmadı. Sistemler zaten benzerdi. Hekimlerimizin uygulamaları tabi mutlaka askeri koşullarda bir takım farklılıklar arz edebilir ama genel hizmetin verilişi açısından bir sıkıntı olmadı. Sürecin çok sancılı olduğunu zannetmiyorum hani ben kendi şahsım açısından öyle söyleyeyim. Yani bizim gücümüze güç kattı. Tabi mütevazi bir hastaneden insanların iyi niyetli olduğu iyi niyetli çalıştığı ancak imkanların mütevazi olduğu bir hastanede bu kadar zengin teknik ve personel imkanı olan bir sisteme geçiş bizleri de rahatlattı. Mesleki tatmin açısından olsun, hastaların memnuniyeti açısından olsun çünkü bunların bize geri bildirimleri de oldu. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Özcan da, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: 
"Bu bina bize devredilmeden önce kayseri asker hastanesi olarak hizmet vermekteydi.Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi şu an itibariyle 10 farklı yerleşkede 20 ayrı binayla hizmet vermekte. Kayseri Asker Hastanesi'nin yeni ismiyle Seyyid Burhaneddin ek hizmet binasının bize katılmasıyla hem asker hastalarımıza olan hizmette hem de sivil hastalarımıza olan hizmette ek bir mesafe kat etmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz.Kayseri Asker Hastanesi 1989 yılında yapılmış olup 42 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Şuan itibariyle de bize devrinde önce 12 uzman hekimle hizmet vermekteydi. Şuan itibariyle 15 uzman hekim poliklinik yapmakta 2 uzman hekim de ayrıca poliklinik yapmayarak burada hizmet vermektedir. Önceki dönmelerde günlük ortalama 140 olan hasta muayene sayısı şuan itibariyle 200'lerde olup yakın dönemlerde 400'ler civarına çıkartma planı içersindeyiz. Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet binamıza 10 tedavi üniteliği 1 fizik tedavi bölümü açtık ve şuan itibariyle yüzde 3'ler de olan doluluk oranımızı yüzde 14'ler civarına çıkarttık. Önümüzdeki dönemde bunun daha da artmasını bekliyoruz. 125 personelle devredilen Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet Binamız askeri fonksiyonların hiçbirisinde kayıp olmadan askeri sağlık kurulunu burada devam ettirecek şekilde yapılandık ayrıca askeri sağlık kurulunda bulunmayan ve Ankara İzmir'e gönderilmek zorunda kalan branşların eğitim araştırma hastanesindeki hekimlerle takviye edilmesi neticesinde hiçbir hastamızı sağlık kurulu veya başka bir hizmetle dışarıya göndermeden tedavilerini ve raporlarını tamamlamak için gayret gösteriyoruz. Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet Binasının bize katılması askeri fonksiyonları arttırdığı gibi ayrıca sivil hastalarımıza hizmet imkanında da bizlerin elini güçlendirmiştir. Burada çalışan tüm sağlık personelimize uyum içerisinde çalışan eski askeri yeni sağlık personellerimize teşekkürlerimi iletiyor hastalarımızı Seyyid Burhaneddin ek hizmet binasında nitelikli daha insani koşullarda hizmet almaya davet ediyorum." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir