Pendik Belediyesi, başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı daha etkin bir şekilde hazırlanabilmek amacıyla Afet Yönetim Planı oluşturuyor. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazanan yeni proje, afet öncesi ve sonrası kaynakların en iyi şekilde yönetilmesini sağlayacak.
İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Afet Yönetim Uygulama-Araştırma Merkezi ile ortak yürütülecek proje kapsamında, Pendik Belediyesi olası bir afet durumu için Yönetim Planı hazırlıyor. Proje, tahmin ve erken uyarıda bulunabilmek, zararlarını azaltabilmek, müdahalede bulunabilmek ve etkisini tespit edebilmek için afetlere karşı kaynakların en iyi şekilde yönetilmesi amacını taşıyor. Pendiklileri afetlere hazırlıklı duruma getirecek proje İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan da hibe almaya hak kazandı.
Riskli bölgelere tahliye ve tatbikat planı
Afet Yönetim Planı oluşturmak için Pendik’te riskli bölgeler belirlenerek tahliye ve tatbikat planları yapılacak. Halka ve Belediye personeline eğitimler verilecek. İlçenin 20 mahallesinde toplam 360 gönüllü seçilerek Mahalle Afet Gönüllüleri ekibi kurulacak. İTÜ tarafından eğitim verilecek toplum gönüllüleri ve Pendik Belediyesi çalışanlarından 40 anahtar personel, saha çalışması ile tehlikeleri belirleyecek ve her mahallede toplanma alanları tesbit edecek. Ayrıca Türkiye Deprem Vakfı’na ait mobil deprem simülasyon eğitim aracı da Pendik’te 18 farklı noktada hizmet vererek vatandaşın bilinçlenmesine katkıda bulunacak.
Eğitimler başladı
Pendik Belediyesi, bünyesinde Afet Planlama Ekibi oluşturmak üzere her müdürlükten sorumlu personeli belirledi. Afet konusunda Belediyenin anahtar personeli olması sağlanacak ekip, İTÜ uzmanlarından eğitim almaya başladı. 40 kişilik ekip, afet anında haberleşmeden yardımların organize edilmesine kadar çeşitli konularda takım eğitimi alırken, proje süresince de teknik destekte bulunacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.