Üsküdar Belediyesi tarafından bireylerin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak, kişisel birikimlerini artırmak, meslekî ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, istihdam sağlamak amacıyla Üsküdarlıların hizmetine sunulan ÜSMEK’te köklü gelenek sürüyor.
Üsküdar’da yaşayan herkesin hayatına dokunabilmek amacıyla titizlikle planlanan patentli bir eğitim projesi olan ÜSMEK’te yeni dönem başladı. Müzik ve Gösteri Sanatları, Sanat ve Tasarım, Kişisel Gelişim, Seramik ve Cam, El Sanatları, Giyim Üretim Teknolojileri, Diksiyon, Yabancı Dil ve alanları gibi 18 alan, 256 farklı programda hizmet verecek olan ÜSMEK, Üsküdar Belediyesi’nin sosyal belediyecilikte yarattığı farkı yeniden gözler önüne serecek. İstanbul’da İSMEK kurslarının azaltılarak sembolik hale getirilmesi üzerine Üsküdar’da binlerce kişi ÜSMEK’in 11 ayrı merkezinde eğitim görebilmek için Üsküdar Belediyesine başvuruda bulundu. Eğitimler titizlikle alınan pandemi önlemleri çerçevesinde gerçekleşiyor.
Murat Sefa Demiryürek:
“Üsküdar’da eğitimin yaşı yoktur”
Açılışta yaptığı konuşmada Üsküdar Belediyesi’nin bir girişimi olarak Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde projelendirilen ÜSMEK’in katılım ve kurs çeşitliliği açısından tüm İstanbul’a örnek olacağını belirten Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Üsküdar, lisanslı sporcular sayısında, okul sporlarına katılım sayısında İstanbul’da çok iyi bir yerde. Eğer vatandaşlarımıza kurguyu doğru anlatırsak katılım konusunda asla sıkıntı çekmeyiz. Üsküdar’ın böyle bir kadirşinaslığı var. ÜSMEK kurslarını da bugün 11 farklı merkezde açıyoruz. Çok ciddi bir talep göreceğine inanıyorum. ‘Üsküdar’da eğitimin yaşı yoktur’ ilkesiyle tüm vatandaşlarımızın en azından yaşamlarının bir yönünü zenginleştirmeye yönelik misafir edeceğiz” diye konuştu.
Hilmi Türkmen:
“İSMEK giderse ÜSMEK gelir’’
Açılış konuşmasında ÜSMEK’in başta kadınlar olmak üzere tüm İstanbulluların hayatına dokunan bir meslek ve sanat edindirme hizmeti olduğunu vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:
“İstanbul’da yaşanan siyasi gelişmeler karşısında İSMEK gibi platformlara yönelik ilgi, bazı yerel yönetimler tarafından anlayamadığımız bir şekilde azaldı. Bunu İstanbullu bir Üsküdarlı olarak söylemek zorundayım. Biz Üsküdar Belediyesi olarak İSMEK’in varlığının devam etmesi yönünde çok sayıda talep aldık. Bu konunun Üsküdar ölçeğinde giderilmesi yönünde çok talepler geldi. Biz de Milli Eğitim Bakanlığımız, valiliğimizle birlikte ortak bir protokol yaparak bu kursları Üsküdar’da ÜSMEK adıyla daha iyi bir noktaya taşıyacak şekilde açmaya karar verdik.’’
Türkmen:
“Sosyal belediyecilikte örnek proje”
‘’Bugün 18 ayrı dalda, 11 bölgede, 256 programda kurslarımızı açıyoruz. İnanıyorum ki, bu kurslarımızın başındaki uzman ekibimiz, bu kursları en iyi şekilde yürüteceklerdir. Belediyemizin sunduğu imkânlarla bu kursları daha ileri seviyelere ulaştıracak, bölgemize bu kursları yeniden kazandıracağız. ÜSMEK; sadece bir eğitim kursu değil, aynı zamanda önemli bir sosyal faaliyet alanı. Özellikle ev hanımlarımızın yeni insanlar tanımaya, sosyalleşmeye ihtiyacı var. İşin sosyolojik boyutu da en az meslek edindirme kadar önemlidir. Üsküdarımız bir hanım sultanlar ilçesidir. Tarihin her döneminde hanımlarımızın Üsküdar’da emeği çoktur. Dolayısıyla bu kursların devam etmesi noktasında, şehrimizin en önemli ilçesi Üsküdar’dır. Bizim bu girişimimiz diğer ilçelerimizi de harekete geçirdi. Farklı ilçeler, farklı isimler altında benzer kurslar açma girişimi içerisindeler. Üsküdar Belediyesi olarak sosyal belediyecilikte örnek bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Desteği olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. ”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.