Jawline estetiği: Yeni trend mi? Tarihin tekerrür etmesi mi?

Jawline estetiği: Yeni trend mi? Tarihin tekerrür etmesi mi?
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil,Çene hatlarının daha belirgin görünmesi isteyen kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Talep artışına bağlı olarak Jawline (çene hattı) dolgu işlemine de yoğun talep oluşmaktadır.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil,Çene hatlarının daha belirgin görünmesi isteyen kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Talep artışına bağlı olarak Jawline (çene hattı) dolgu işlemine de yoğun talep oluşmaktadır. Tarihsel süreç içerisinde insanların daha güzel ve daha aristokrat görünebilmek için kafa ve yüz kemiklerinin şeklinin değiştirilmeye çalıştığı bilinmektedir.
Millatdan önceki dönemden kalma tarihsel kalıntılarda insanların doğumdan sonra doğal olmayan yöntemler ile kafa kemiklerinin daha değişik şekiller verilmeye çalıştığına olduğuna dair kalıntılar bulunmuştur. Bulunan kalıntılardan çene ucunun daha sivri hale getirilmesi ile daha aristokrat bir görünüm kazanıldığına dair inanışların mevcut olabileceği kanısı oluşmuştur. Çağımızda da çene hatlarının daha belirgin hale getirilmesine ilgi artmıştır. Bu amaç için yüksek teknoloji ürünü dolgu materyalleri yaygın olarak kullanılmaktadır.
Peki kişinin çene hatları nasıl daha belirgin hale getirilebilir?
Çene çizgisi hatlarının belirgin hale gelmesi için özel dolgu materyalleri kullanılmaktadır. Bu dolgular ince kanüller yardımı ile belirgin hale getirilmek istenen bölgelere verilebilmektedir.
Jawline dolgu işlemi için kişinin uyuması(genel anestezi) gerekir mi?
Jawline dolgusu işlemi lokal anestezik ilaçların dolgu yapılacak bölgeye injeksiyonu ile ya da ciltte uyuşma sağlayan lokal anestezik kremlerin dolgunun yapılacağı cilt bölgelerine uygulanması ile yapılabilir.
Jawline dolgusu kalıcı mıdır?
Kalıcı dolgu maddeleri ile ilgili zaman içerisinde çok fazla sıkıntılı durumlar yaşanmıştır. Bu nedenle çağımızda üretilen ve en çok kullanılan dolgu materyalleri geçici etkiye sahiptir. Kemik hatlarını belirginleştirmek için uygulanacak dolgular, dudak ve yumuşak dokuya göre daha fazla kalıcılığı sahiptir. Fakat bu dolguların da etkisi geçicidir.
Jawline dolgusu tekrar yapılabilir mi?
Dolgu işlemi sonrası estetik sonuçta azalma hissedildiği durumlarda dolgu işlemi tekrar yapılabilir.
Jawline hattının belirginleşmesi için başka neler yapılabilir?
Kişinin yüz ve boyun bölgesinde fazla yağ dokusu bulunduğunda kemik yapı hatları tam olarak belirgin görünmeyebilir. Bu durumda belirginleştirilmek istenen doku bölgesinden yağ dokusu azaltılarak yani liposuction işlemi yapılarak kemik hatlarının belirginleşmesi sağlanabilir.
Dolgu işlemi dışında çene hatlarını belirginleştirmek için başka ne yapılabilir?
Kişinin kendi yağ dokusu da hazırlanarak, dolgu işleminde olduğu gibi belirginleştirilmek istenen kemik hatlarına verilebilir. Yani kişinin yağ dokusunun belli bölgelerde çıkarılıp, belli yüz bölgelerine verilmesi ilede kemik hatları belirgin duruma getirilebilir.
Dolgu işleminde nelere dikkat etmemiz gerekir?
İşlem sırasında hatları belirginleştirmek için abartlı dolgu işlemlerinden kaçınmak gerekir. Sonuçta bütün vücudumuz ve yüzümüzde yer çekiminden etkilenebilmektedir. Cilt esnekliğini azaltabilecek aşırı bir yük, yerçekimi ile birlikte zaman içerisinde cildimizde sarkmalara, dolayısı ile daha yaşlı bir görünüme neden olabilir.
Sonuç olarak çene kemik hatlarının daha belirgin hale getirilmesi amaçlanan jawline dolgu işlemi, popüler bir işlem olup popülaritesini bir süre daha devam ettirecek gibi gözlenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir