Erdoğan’ın açıklamaları İsrail'e büyük korku yaşattı

Erdoğan’ın açıklamaları İsrail'e büyük korku yaşattı
İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik sözlerinin ardından, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Temmuz'da partisinin Rize İl Teşkilatı toplantında yaptığı konuşmada 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 10 binlerce masum Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail'i hedef alarak, "Biz nasıl Karabağ’a girdiysek biz nasıl Libya’ya girdiysek bunun aynısını onlara da yaparız" demesi, İsrail'e büyük korku yaşattı.
İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Saddam Hüseyin"e benzeterek "Erdoğan Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Ona müsaadenizle Saddam’ın akıbetini hatırlatayım" tehdidine bir yenisi daha eklendi.
"TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARILSIN" ÇAĞRISI
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Türkiye ile gerilimi artıracak bir adım daha attı. İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehditleri ve tehlikeli söylemleri ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz diplomatlara Türkiye'nin kınanması ve bölgesel ittifaktan çıkarılması talebiyle tüm NATO üyeleriyle acilen temasa geçmeleri talimatını verdi" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir