Çekmeköy Belediyesi’nden 2025 yılı için dev bütçe

Çekmeköy Belediyesi’nden 2025 yılı için dev bütçe
Çekmeköy Belediyesi Ekim ayı meclisinde 2025-2029 Yılı Stratejik Planı, 2025 Yılı Performans Programı ve Bütçesi görüşüldü. Çekmeköy Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile 4 Milyar 201 Milyon 135 Bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Çekmeköy Belediyesi 2025-2029 yılı stratejik planı, 2025 yılı performans programı ve bütçesi Ekim Meclisi’nde görüşüldü.

41.jpg

Çekmeköy’ün geleceğini şekillendirecek projeler ve yatırımların yanı sıra bütçenin de görüşüldüğü Ekim Meclisi, Meclis Başkanvekili Bora Kılıç başkanlığında toplandı. Gündem maddeleri, meclis üyelerinin sunumları ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekillerinin bütçe ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirmesiyle devam eden mecliste, Çekmeköy Belediyesi’nin 2025 yılı bütçesi oy çokluğu ile 4 Milyar 201 Milyon 135 Bin Türk Lirası olarak belirlendi.
BUGÜN: FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MOR KURDELE TAKTIK
Bütçe görüşmelerine katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “Sayın başkan, sayın meclis üyeleri kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet bugün dünyamızda yaygın, yıkıcı bir boyuta ulaşmıştır. Kadınlara yönelik şiddet tüm dünyada milliyet, etnik köken, nesil ve hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin gerçekleşmekte, hayatlara mal olmakta ve toplumları parçalamaktadır. Her gün ülkemiz dahil tüm dünyada günde 137 kadın, eşleri, arkadaşları veya diğer aile üyeleri tarafından öldürülmektedir. Artık bu cinayetlerin son bulması en büyük dileğimdir. Toplumumuzun en önemli ve vazgeçilmez parçası olan kadınlarımız başımızın tacıdır. Kadın cinayetlerine farkındalık oluşturmak için bugün yakalarımıza mor kurdele taktık. Meclisimizde bulunan kadın meclis üyelerimiz şahsında tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-10-11-at-08-44-15.jpg

SAĞLAM VE AYAKLARI YERE BASAN BİR BÜTÇE İÇİN ÇALIŞTIK
Geçen yıl yapılan bütçe neticesinde bugün itibariyle oluşan bütçe açığı 2024 yılında yüzde 41. Giderin bütçe üzerinden gerçekleşme oranı %63, Gelirin bütçe üzerinden gerçekleşme oranı %41’ dir. 2024 yılı bugün itibari ile gider bütçesi gerçekleşmesi 1.801.000.000 gelir gerçekleşmesi 1.200.000.000 dür. Yani cari açık var. Biz bu yıl bütçeyi yaparken mutlaka doğru ve gerçekçi planlar üzerinden yapmalıydık. Hayali bütçe, hayali ödeneklerle bütçe yapılmaması, sağlam ve ayakları yere basan, cari açık vermeyecek bir bütçe yapmaya özen gösterdik” dedi.
ÇEŞİTLİ ALANLARDA HEDEFLER KOYDUK
Bildiğiniz üzere bu hafta Meclis gündeminde 2025-2029 Yılları Stratejik Plan, 2025 Yılı Performans Programı ve Bütçeyi sizlere sunduk. Çekmeköy’ümüz için otopark alanları, kentsel tarım hizmetleri, kültür merkezleri, doğal yaşam alanları, kadın istihdamı, alt ve üst yapı hizmetleri, parklar, lojistik merkezi, afet koordinasyon merkezi vb. konularda birçok hedef koyarak bu zor enflasyon koşullarında bile dolu dolu gerçekçi, ayakları yere basan bir Stratejik Plan hazırladık.

basliksiz-2a.jpg

MESAİ ARKADAŞLARIMA, MECLS ÜYELERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bu hedefleri yerine getirmek içinde mevcut kaynaklarımızı doğru zamanda doğru projelerle kullanmayı hedefliyoruz diyerek sözlerine devam eden Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez “ Ülkemiz ekonomik koşullarında enflasyonun TÜİK rakamlarında bile çok yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda, Merkezi Hükümet tarafından gelir kaynaklarının sınırlandırıldığı, belediye bütçesine gelmeden el konulduğu, seçime kalan 3 aylık dönem içerisinde biriken borç kadar borç biriktiren yönetim anlayışına rağmen Çekmeköylü vatandaşlarımıza çözüm olmak adına 4,2 milyar bütçe belirledik. Biz halkımıza söz verdiğimiz faaliyet ve projeleri tüm engellemelere rağmen gerçekleştireceğiz. Gönül arzu eder ki sizlerin de bu başarıda katkınız olsun. Başta Stratejik Plan, Performans Programı ve Bütçede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve görüş belirten tüm Meclis Üyelerimize teşekkür eder, Çekmeköy’ümüze hayırlı olmasını dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir