Başkan Rıza Akpolat’tan çağrı

Başkan Rıza Akpolat’tan çağrı
Beşiktaş Belediyesi, önümüzdeki beş yılı şekillendirecek olan 2025-2029 Stratejik Planı'nın hazırlıklarına başladı. "Bu planı birlikte oluşturacağız.

"Bu planı birlikte oluşturacağız. Sizler söyleyeceksiniz, biz uygulayacağız." diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaşlıların beklenti ve önerilerinin karar alma süreçlerinde merkezi rol oynayacağını ifade etti.

riza-akpolat-1.jpg

Beşiktaş Belediyesi, önümüzdeki beş yıl boyunca etkili olacak 2025-2029 Stratejik Planı'nın oluşturulması için çalışmalara başladı. Çalışmada planlama sürecinin en kritik aşamalarından biri olan paydaş analizine odaklanıldı. Beşiktaşlı vatandaşların da sürece katıldığı stratejik planda çeşitli iletişim kanallarını aktif olarak kullanılacak. Sosyal medya, anketler, odak grup toplantıları ve yerinde görüşmelerle tüm Beşiktaşlıların sesini duyulacak. Gençlerden yaşlılara, dezavantajlı gruplardan kadınlara kadar herkesin görüşlerine değer verilecek.
Konuyla ilgili komşularına açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat:
“Önümüzdeki 5 yılı, sizlerle birlikte planlayacağız. Sizler söyleyeceksiniz, biz uygulayacağız. “Yaptım, oldu.” anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Beşiktaş’ı hep birlikte daha ileri taşıyacağız. Birlikte başaracağız.”
RIZA AKPOLAT: “BEŞİKTAŞ HEPİMİZİN” DİYORSAK HEP BİRLİKTE YÖNETECEK, HEP BİRLİKTE BAŞARACAK, HEP BİRLİKTE DAHA DA GÜÇLÜ OLACAĞIZ.
Göreve geldiği günden bugüne katılımcılığın önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat konuşmasında stratejik planın detaylarına şu şekilde yer verdi:
Değerli komşularım,
Önümüzdeki yılların vizyonunu belirleyecek olan 2025-2029 Stratejik Planı’nın hazırlanma süreci, seçimlerden hemen sonra başladı. Hazırlık çalışmalarımız tamamlandı, analiz çalışmalarımıza ise devam ediyoruz.
Bu planın en önemli adımı olan paydaş analizimize ise başlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki 5 yılı, sizlerle birlikte planlayacağız. Sizler söyleyeceksiniz, biz uygulayacağız. “Yaptım, oldu.” anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Beşiktaş’ı hep birlikte daha ileri taşıyacağız. Birlikte başaracağız.
Sadece hizmet vermeyeceğiz. Vereceğimiz hizmetin kararını da yine komşularımızla birlikte alacağız. Bu yüzden, planlama sürecimize katılmanız, bizim en büyük arzumuz. Bu bağlamda, Stratejik Planlama sürecine herkesi en etkili şekilde dahil ediyor; tüm iletişim araçlarını aktif bir şekilde kullanarak herkesin görüşlerini aktarabileceği platformlar kuruyoruz.
Sosyal medyadan, Çözüm Merkezimizden, hizmet binamızdan ve sahadan soru, yorum ve görüşlerinizi zaten alıyorduk. Bunların yanında yüz yüze temaslarımız ve kuracağımız web sitesi üzerinden anketlerimiz olacak.
Her bir kesimin sorunlarını, beklentilerini ve önerilerini alacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız, 65 yaş üstü komşularımız, dezavantajlı komşularımız ve kadınlarla ayrı ayrı gerçekleştirilecek buluşmalarımız, odak grup toplantılarımız ve fikir maratonlarımız olacak. Beşiktaşımızın öncelikli sorunlarını tespit edip birlikte çözüm arayacağız.
İlçemizde hizmet veren diğer kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, meslek kuruluşlarımız ve tüm kurumsal paydaşlarımızla da yine bir araya gelip ilçemizin geleceğine yönelik projelerimizi konuşacağız.
Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda, yurttaşlarımızın Stratejik Plan çalışmalarına katılabileceği iletişim noktaları kuracağız ve farklı etkinlik ve yöntemlerle görüşlerini alacağız.
Beşiktaşlı komşularımızın nasıl bir kent hayal ettiğini, bu ilçede neyi eksik ya da gerekli gördüğünü büyük bir samimiyetle konuşacağız.
Yerel demokrasiyi güçlendirmek adına ne gerekiyorsa yapıp güçlü ve etkin bir planlama süreci yürüteceğiz.
Stratejik Plan hazırlama sürecimiz masa başında yazılan bir plan olmayacak. Bu süreç, herkesin görüşünü almak için tüm imkânları seferber ettiğimiz yerel bir demokrasi şöleni haline gelecek.
Bundan sonraki uygulamalarımızla Beşiktaşımızı yerel demokrasinin en iyi uygulandığı, örnek bir kente dönüştürme adımlarımızı tamamlayacağız.
Bu ilçenin yönetimi, burada yaşayan herkese ait. “Beşiktaş Hepimizin” diyorsak hep birlikte yönetecek, hep birlikte başaracak, hep birlikte daha da güçlü olacağız.
Yeni dönem Stratejik Planımızın ilçemize ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi bu yerel demokrasi şölenine katılmaya davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir